tiistai 8. heinäkuuta 2014

Tsatsiki

Tsatsiki tai tzatziki, ihan samaa kumpaa nimeä käyttää, tähän tavaraan tulee riippuvaiseksi. Vuosikausia tsatsiki on kuulunu meidän vakkarilisukkeisiin. Se on ihanan raikasta, valkosipulista ja lötköä ihan minkä tahansa kanssa syötäväksi! Minä tykkään syödä sitä eniten leivän kanssa, mutta se on ihanaa esimerkiksi paistetun kanan tai lihan kanssa. Minä teen tästä aina erittäin valkosipulista, mutta jokainen voi säädellä tujuutta muuttamalla valkosipulin määrää yhdestä kynnestä vaikka kuinka moneen.

TSATSIKI



  • ½ tuorekurkku
  • ½tl suolaa
  • 1-4 valkosipulinkynttä
  • 2dl turkkilaista jogurttia
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • (tuoretta kurkkua)
Pese ja raasta kurkku. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna valua kulhon päällä ylimääräisen nesteen pois. Valuta myös jogurtti esim. kahvinsuodatinpussissa jossain astiassa. Anna valua noin puoli tuntia. Pilko tai murskaa valkosipulinkynnet, ja yhdistä kurkku, valkosipuli ja jogurtti kulhossa sekaisin. Mausta ripauksella sokeria ja rouhi mustapippuria myllystä. Maista, ja lisää suolaa tarvittaessa. Halutessasi silppua sekaan hieman tuoretta minttua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!