perjantai 4. heinäkuuta 2014

Superterveellistä lehtikaalia

Lehtikaali on mulle aika tuntematon kaveri. Päätin siis alkaa hieromaan tuttavuutta sen kanssa. Lehtikaali on mainio vihannes, sillä siinä on valtavasti rautaa, C-vitamiinia, proteiinia ja kalsiumia. Oikein terveyspommi siis. Yritin siis olla pilaamatta sen terveellisyyttä hauduttamalla sen pannulla. Löysin Ruokalan sivujen kautta reseptin, jossa käytettiin voita paistamiseen ja viimeisetelyyn parmesaania, mutta minä korvasin voin öljyllä ja jätin parmesaanin kokonaan pois. Silti oli aivan maistuva lisäke kanan kanssa. Itse vielä lisäsin tähän hieman väriä porkkanalla, josta vetelin kuorimaveitsellä ohuita lastuja.

HAUDUTETTU LEHTIKAALI



  • 2kpl valkosipulinkynsiä
  • öljyä paistamiseen
  • 6kpl reilunkokoisia lehtikaalinlehtiä
  • 1 porkkana
  • 1dl vettä
  • 1rkl balsamicoa
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • (parmesaania tarjoiluun)
Huuhtele lehtikaali ja kuivaa lehdet pyyhkeellä painellen. Poista lehdistä paksut ruodit ja silppua lehdet suikaleiksi. Pese ja kuori porkkana. Vetele siitä kuorimaveitsellä ohuita lastuja. Murskaa valkosipulit veitsen lappeella, poista kuoret ja pilko pieneksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää joukkoon valkosipuli. Kun valkosipuli on hieman pehmennyt, lisää vesi,lehtikaalisuikaleet ja porkkanalastut. Mausta balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Laita paistinpannun päälle kansi tai esim. lautanen ja anna hautua viitisen minuuttia. Poista kansi ja jatka hauduttamista, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Annostele lautasille ja raasta päälle halutessasi parmesaania. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!