sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Tonnikaladippi

Kukas teistä lukijoista on dippalijoita? Itse olen suorastaan himodippailija. Jos syön sipsejä tai popcorneja, täytyy niiden kanssa ehdottomasti olla jotain dippiä. Yleensä ihan kaupan valmiit maustesekoituksen kelpaavat kermaviiliin sekoitettuna. Kurkku- ja porkkanatankoja ja kukkakaalia pitää saada dipata myös, jos ei pyri nauttimaan niitä pelkästään terveydellisistä syistä. Jos olen ravintolassa syömässä, tilaan aina ekstradipin tai -kastikkeen, koska ruoka ilman kastiketta on kuivaa. ;)

Tonnikaladippi on sitten niitä tilaisuuksia varten, kun jaksaa tehdä edes hieman enemmän, kuin sekoittaa dippijauheen kermaviilipurkin sekaan. Vaikka tämäkin dippi on kyllä naurettavan helppo tehdä, ja jos haluaa päästä vielä helpommalla, voi tahnan sekoittaa monitoimikoneella sen sijaan, että sekoittaisi sen käsin. Minä tykkään nauttia tätä dippiä ruisnachojen kanssa, mutta tämä on erinomaista vaikka juuri kurkku- ja porkkanatankojen kanssa tai patongin päällä syötynä.

TONNIKALATAHNA



  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 prk creme fraichea
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria (myllystä)
  • n.1 rkl worchesterinkastiketta
  • srirachaa maun mukaan
  • (basilikaa silputtuna)
  • sitruunanmehua
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Maista ja lisää worchesterinkastiktta, srirachaa tai sitruunanmehua niin, että makua on tarpeeksi. Anna tekeytyä kylmässä ja tarjoile esim. ruisnachojen kanssa. 

Huomenna alkaa sitten taas uusi viikko, ja samalla toiseksi viimeinen kokonainen lomaviikko. Apua, mihin se koko kesä on kadonnut?!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!