keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Nakki-pastavuoka

Mun uuden vuoden lupaus täksi vuodeksi oli vähentää jääkaapista roskiin menevän ruoan määrää. Mua oikein hävettää, miten paljon jääkaapista joskus joutuu tyhjäämään ruokia pois. Hävettää, koska se on haaskausta. Hävettää, koska roskaaminen on kamalaa. Hävettää, koska moni itkisi onnesta saadessaan ne ruokamäärät itselleen käyttöön.

Lupaus on onneksi kohtuuhyvin pitänyt, vaikka välillä toki roskiin on joutunut muutama käyttämätön kinkkusiivu tai laatikon perälle unohtunut banaani. Jossain välissä ruokablogeissa pyöri Hävikistä herkuksi- kampanja, ja se mielessä olen aina yrittänyt käyttää tähteen järkevästi hyväksi. Tämä vuoka syntyi juuri siitä, kun jääkaapissa oli sitä sun tätä avattuna ja nahistuneena, ja johonkin ne piti saada käytettyä. Tästä tuli itse asiassa hirvittävän hyvää ja maukasta ruokaa, eli kannatti penkoa jääkaapin sisältö! :)

NAKKI-PASTAVUOKA




  • keitettyä pastaa
  • nakkeja
  • kirsikkatomaatteja
  • kesäkurpitsaa
  • tuoreita herkkusieniä
  • 1 punasipuli
  • basilikaa
  • 1 prk maustettua ruokakermaa
  • loraus maitoa
  • juustoraastetta
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.

Pilko nakit ja kasvikset. Paista nakkeja ja kasviksia pannulla tilkassa öljyä niin, että kasvikset kuullottuvat. Ota pannu pois liedeltä ja lisää silputtu basilika

Yhdistä keitetty pasta ja nakki-kasvisseos. Kaada uunivuokaan.

Sekoita keskenään ruokakerma ja noin pari desiä maitoa. Lisää nesteiden sekaan noin 1 dl juustoraastetta ja kaada pastaseoksen päälle. Lisää päälle maitoa, jos nestettä ei näytä olevan tarpeeksi. Ripottele päälle vielä lisää juustoraastetta ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.



Halutessasi mausta valmis ruoka esimerkiksi Herbamarella. Miekkonen taisi käyttää päälle ketsuppia, minä en sitä laittanut. Hyvvee oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!