tiistai 15. heinäkuuta 2014

Pääsiäisen pääruoka, amerikkalainen steak salad

Helpon alkuruoan lisäksi tämäkin oli helppo valmistaa, sillä lihan laitoin jo edellisenä päivänä marinoitumaan muovipussiin, ja punasipulin laitoin marinoitumaan pitkäperjantain aamuna samaan aikaan, kun valmistin jälkkärinä syödyn sitruunamoussen. Illalla sai sitten vain paistaa lihan ja koota salaatin, siinä ei siis kauaa nokka tuhissut ja edessä oli lautasellinen herkullista salaattia. Varsinkin miekkonen piti tästä kovasti, enkä minäkään makua todellakaan moittinut. Ohje on siis Glorian Ruoka&Viini lehdestä numerosta 3/2014.

AMERIKKALAINEN STEAK SALAD



  • 600g pihvikarjan ulkofileetä
  • 2tl sormisuolaa
  • ½tl mustapippuria myllystä
  • oliiviöljyä

Marinadi:
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chilipalko
  • 1tl korianterinsiemeniä
  • 1dl hienonnettua korianteria
  • 2 limetin mehu
  • 1tl sokeria
  • 1dl oliiviöljyä
Kastike:
  • 2rkl limettimehua
  • 4rkl oliiviöljyä
  • ½dl hienonnettua korianteria
  • ½tl sormisuolaa
  • ½tl sokeria
  • 1/4tl kuivattua chiliä
Lisäksi:
  • 1l salaatteja, esim. rucolaa, romainea ja punasalaattia
  • 200g voimakasta cheddaria
  • 4 avocadoa
  • 1rkl sitruunanmehua
  • 250g kirsikkatomaatteja
  • 1 marinoitu punasipuli

Tee marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Viipaloi chilipalko. Laita viipaleet muiden marinadin ainesten kanssa muovipussiin. Laita liha pussiin ja sulje se. Kääntele lihaa seoksessa. Laita viileään ja anna maustua yön yli.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Ota liha hyvissä ajoin (vähintään 30min) ennen paistamista huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Paista lihaan kaunis väri pannussa öljyssä. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja jatka paistamista uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. 

Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Kääri liha folioon ja anna tasaantua vähintään 15 minuuttia. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Voit myös antaa lihan jäähtyä kokonaan ennen viipalointia. 


Liha menossa folioon vetäytymään


Tee marinoitu punasipuli (kts. ohje alla).

Pese ja kuivaa salaatit. Murustele tai leikkaa juusto pieniksi paloiksi. Viipaloi avocadot ja pirskottele niille sitruunanmehua tummumisen estämiseksi. Puolita kirsikkatomaatit. 

Laita salaatit, avocadot, kirsikkatomaatit ja 3/4 juustosta kulhoon. Kaada joukkoon kastike ja sekoita hyvin. Asettele lihaviipaleet päälle. Koristele lopulla juustolla ja punasipulilla. 

Marinoitu punasipuli

  • 1 punasipuli
  • 1tl sormisuolaa
  • 1tl sokeria
  • 2rkl limettimehua
Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

Mittaa suola, sokri ja limettimehu kulhoon. Lisää sipulit ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.


1 kommentti:

  1. Tehtiin tätä samaa salaattia vappuna, oli tosi hyvää myös meidän mielestä. Sopi hyvin brunssipöytään!

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi!