tiistai 15. heinäkuuta 2014

Blogin uusi asu ja pääsiäisen syöminkejä!



Sain eilen v-i-h-d-o-i-n-k-i-n aikaiseksi päivitettyä blogini ulkonäköä. Vaikka edellinen ulkoasu olikin mielestäni erittäin kaunis, ei se oikein sopinut ruokablogin olemukseen. Nyt blogi alkaa näyttää pikkuhiljaa siltä, miltä mielessäni ajattelin. Tosin vielä pientä viilaamista on jäljellä, mutta olkoon nyt hetken tämän näköinen. Kiitos vaan tekninen tuki Iina, jolta sain vinkkejä bannerin tekoon ja vähän kaikkeen muuhunkin. :D Mä oon niin surkee näissä teknisissä asioissa, enkä osaa käyttää bloggeria niin hyvin, että blogin muokkaaminen ihan helposti onnistuisi.

Sitten jatketaan arkistojen päivitystä. Ei tässä nyt enää hirveen kauaa mene, että päästään ainakin kesään asti! Nyt on nimittäin vuorossa meidän pääsiäisen ruokatarjoilut. Sopivasti juuri pääsiäisen alla julkaistiin Glorian Ruoka&Viini- lehden juhlanumero, joka olisi siis 100. julkaistu lehti. Mielestäni lehden kansi oli yksi kaikkien aikojen kauneimmista, voisin tuijotella sitä ihan jatkuvalla syötöllä...


Kuva kopioitu täältä. 

Mulla oli täysin hakusessa mitä meillä pääsiäisenä syötäisiin, koska en ole hirmuinen lammas- fani eikä se näin ollen kuulu meidän pääsiäispöytään. Lehteä selaillessani löysin sieltä ihanalta kuulostavan kokonaisuuden: alkuruoaksi terästetyt kampasimpukat, pääruoaksi salaattia ja jälkkäriksi täydelliseltä kuulostavaa sitruunamoussea. Eiku kauppaan hakemaan ainekset. Menu oli helppo valmistaa, eikä ruoan tuhertamiseen tarvinnut käyttää tuntikaupalla aikaa. 

Aloitetaan siis siitä alkuruoasta...

TERÄSTETYT KAMPASIMPUKAT



  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • n.2rkl voita
  • 1-2rkl oliiviöljyä
  • 8-16 kampasimpukkaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 10cl calvadosta, viskiä tai konjakkia
  • lehtipersiljaa
Kuori ja hienonna valkosipuli.

Sulata voi isossa pannussa ja lisää oliiviöljy. Kun rasva on kuumaa, lisää valkosipuli. Kääntele noin 1 minuutti. 

Paista simpukoita kohtalaisen kuumassa pannussa molemmin puolin 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia. Paista simpukat tarvittaessa parissa erässä. Ripauta kevyesti suolaa ja pippuria kypsennyksen aikana simpukoiden pinnalle. Lisää alkoholi pannuun paistamisen loppuvaiheessa. Anna sen kiehua lähes kokonaan pois. 

Viimeistele sipukat hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa simpukat sellaisenaan alku- tai väliruokana.


Me käytimme liekitykseen calvadosta. Muistathan, että liekitettäessä pannun ei saa olla liesituulettimen alla, vaan pitele pannua kädessäsi sen ulkopuolella! Muuten liesituuletin saattaa imaista liekkejä, näin olen ainakin kuullut...Mie tarjosin kampasimpukat viinisuolaheinän ja herneenversojen kera.





Allekirjoittanut asettelemassa lautasia kuvaamista varten...


1 kommentti:

Kiitos paljon kommentistasi!