keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Mitä syödä silloin, kun tekee mieli mässäillä?

No meillä syödään silloin yleensä hampurilaisia. Niitä on helppo varioida erilaisiksi, mitä koskakin sattuu mieli tekemään. Ja kyllä ne itsetehtynä on ihan varmasti terveellisempiä kuin grilliltä haettaessa. Ainakaan sämpylöitä ei ole kastettu rasvassa ja sitten paistettu (niin ihania kuin ne onkin, mutta ah, niin epäterveellisiä), eikä majoneesi ole raskasta, vaan meillä käytetään usein kevyt creme fraichea tai jogurttia majoneesin tilalta. Tai joskus sekoitetaan niitä majoneesin kanssa. Ja valehtelisin jos väittäisin, etteikö meillä joskus syötäisi pelkkää majoneesiakin. Mutta harvoin, todella harvoin. Se vaan maistuu paremmalta vähän kevyempänä versiona.

Toinen ihana mättöruoka on tortillat. Kunnolla salsaa ja guacamolea sisälle ja aaah, nautinto on valmis. Meille maittaa myös Subwayn patongit, mutta itsekin saa patongista väsäämällä ihan kelpo herkun. Tässä siis esimerkit näistä kaikista.


Vasemmalla ylhäällä on hampurilainen itsetehdyillä jauhelihapihveillä ja kunnon cheddarilla. Kastikkeena sitä jogurtista tehtyä aiolia. Vasemmalla olevat alakuvat on sama tortilla, jossa jauhelihan seurana on juustoa, salsaa, avocadon palasia, punasipulia, kurkkua, tomaattia, salaattia ja creme fraichea. Oikealla yläkuvassa on patonki, joka on sivelty aurinkokuivattutomaattituorejuustolla, ja välissä on salaattia, valkosipulimetvurstia, tomaattia, juustoa, suolakurkkua ja chilimajoneesia. Oikealla ylhäällä olevassa hampurilaisessa on jälleen itsetehty jauhelihapihvi, ja sen seurana paistettu ananasrengas ja jälleen aiolia. Alakuvassa oleva hampurilainen on kasattu Pirkan esipaistetuista sämpylöistä, itsetehdystä tsatsikista, salaatista, broilerin rintafileestä, halloumista ja Paholaisen kastikkeesta. Oli muuten h-y-v-ä-ä. 

Mitäs teillä syödään silloin, kun mässäillään? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!