torstai 3. heinäkuuta 2014

Banaani+toffee=banoffee

Minä itse asiassa luulin, että olen jo joskus blogannut tämän syntisen ihanan herkun, banoffeen. Pieni tutkailu toi kuitenkin siihen tulokseen, etten olekaan tätä esitellyt. Jo on siis aikakin! Banoffee kuuluu ehdottomasti mun makeiden herkkujen lempparilistalle. Ja loistavaa siinä on myös se, että banoffeen osaa tehdä nekin, jotka ovat tumpeloita keittiössä. ;) Siis omasta mielestään, tietenkin... Helpoimmalla pääsee, kun keittelee kondensoidusta maidosta tähän kinuskin, ja taitaapi olla niin, että nykyään on jo valmiiksi keitettyäkin kondensoitua maitoa. o_O

Niin tai näin, tähän banoffeehen keitin itse kinuskin kookossokerista. En oikein osaa analysoida maistuiko se mitenkään erilaiselta normaaliin sokeriin keitettynä verratessa, mutta hitsin hyvää se ainakin oli! Vein tämän jämät työpaikalleni, ja tuntui sielläkin kelpaavan. Ai että, mistähän saisin tekosyyn tehdä banoffeeta..? Tämä ohje oli Valion reseptilehtisestä, ja löytyy myös heidän nettisivuiltaan täältä.

BANOFFEE PIE



Pohja:
  • 175g keksejä, esim. Bastogne
  • ½dl eli 30g pekaanipähkinöitä
  • 85g voita
Kinuski:
  • 75g voita
  • 1½dl fariini- tai kookossokeria
  • 3,3dl kuohukermaa
  • ½tl suolaa
Päälle:
  • 1rkl tomusokeria
  • 1dl eli 60g pekaanipähkinöitä
  • 2-3 banaania
  • 3,3dl kuohukermaa
  • ½tl pikakahvijauhetta

  • Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi. Sekoita keksimurun joukkoon. 
  • Pingota Ø 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
  • Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Kaada joukkoon kerma ja keitä 10 - 15 min, kunnes kinuski sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski keksipohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.
  • Sekoita tomusokeri pähkinöiden joukkoon. Paahda kuivalla, kuumalla paistinpannulla, kunnes sokeri on kristallisoitunut pähkinöiden pinnalle. Nosta sivuun odottamaan.
  • Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle. Mausta kerma pikakahvijauheella, vaahdota. Lusikoi kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele pekaanipähkinöillä.

Kuten kuvasta näkyy, en käyttänyt pekaanipähkinöitä koristeluun. Mulla tuli sen verran kiire saada tämä tarjolle, että lätkäisin vaan kerman päälle ja ripottelin kaakaonibsejä pinnalle. Hyvää oli näinkin! Ja pikakahvijauheen määrää lisäsin kermavaahtoon, laitoin ainakin kukkurallisen teelusikallisen. Kahvi olisi saanut maistua vaahdossa enemmänkin, joten seuraavalla kerralla laitan kahvijauhetta vielä reilusti enemmän. Se on tietysti makuasia pitääkö kahvin mausta vai ei, mutta minä pidän oikein kovasti. Harmittaa, kun ei tullut otettua tästä muita kuvia. Ei sen tuhoamiseen siis kauaa mennyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!