perjantai 11. heinäkuuta 2014

Pähkinäiset Daim- keksit

Meidän tyttöporukka on aika perso makealle, joten tottahan tyttöjen illan tarjoiluiden kuuluu päättyä makoisaan syömiseen. Näiden pähkinäisten Daim- keksien reseptin löysin Kinuskikissan- sivuilta, ja se kuulosti sen verran herkulliselta, että nämähän oli p-a-k-k-o testata. Hyviä ne olikin, kunhan vain tykkää hasselpähkinän mausta, sillä se maistui näissä kekseissä selvästi.

 PÄHKINÄISET DAIM-KEKSIT


  • 125g voita
  • 1 1/4dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 1dl hasselpähkinäjauhetta
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2tl vaniljasokeria
  • 1pss (100g) Daim- rakeita
Koristeeksi:
  • Daim- rakeita tai hasselpähkinöitä
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi Daim- rakeet. 

Pyörittele taikinasta käsissäsi ison lihapullan kokoisia palleroita ja laita leivinpaperoidulle pellille. Painele pallot noin 1cm paksuiksi kekseiksi ja koristele halutessasi Daim- rakeilla tai hasselpähkinöillä. Paista 200 asteessa 5-10 minuuttia. Keksien ei tarvitse juurikaan saada väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!