sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Juustoinen jalapenoleipä

Aamu on ihana silloin, kun sen voi aloittaa tuoreella leivällä. Tuore leipä on tietysti parasta silloin, kun se on itse tehtyä. Miekkonen ja minä kumpikin pidämme tulisesta, ja kun silmiini osui Yhteishyvän Ruoka-liitteestä juustoisen jalapenoleivän ohje, meni se samantien kokeiluun. Eikä jouduttu pettymään, ihanaa leipää oli!

JUUSTOINEN JALAPENOLEIPÄ (1kpl)



  • 2dl vettä
  • 1tl suolaa
  • 1tl sokeria
  • 25g hiivaa
  • n.5dl vehnäjauhoja
  • 2rkl öljyä
  • 50g juustoraastetta
Pinnalle:
  • loraus öljyä
  • ripaus hiutalesuolaa
  • 3rkl jalapenoviipaleita
  • 100g juustoraastetta
Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja hiiva. Lisää jauhot vähitellen ja öljy sekä juustoraaste. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä peitettynä kaksinkertaiseksi.

Valuta pehmeä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile matalaksi leiväksi. Kohota 15 minuuttia. Sivele leivän päälle öljyä ja ripottele pinnalle hiutalesuolaa, jalapenoviipaleita ja juustoraastetta. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.


Ps. Ärsyttääkö ketään muuta se, kun ihmiset kutsuu jalapenoja JALOpenoiksi?! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!