maanantai 7. heinäkuuta 2014

Salsa fresco, por favor

Mä rakastan texmex ruokaa. Salsaakin voisin lusikoida ihan pelkästään, mutta tämä itse tehty tuoretomaattisalsa on vielä ihanampaa! Tässä ei siis keitetä mitään, vaan tehdään tuoreista tomaateista eikä kypsennetä mitään. Tämä maistuu nachojen kanssa, ja me syödään tätä paljon ihan vaan hyvän vaalean leivän päällä. Hieman kun vielä paahtaa leipiä uunissa ja sitten tätä päälle niin avot!

TUORETOMAATTISALSA



  • 6-8 tomaattia koosta riippuen
  • 1 iso punasilpuli
  • maun mukaan valkosipulia, n.3-6 kynttä
  • basilikaa
  • suolaa
  • pippuria
  • avocadoöljyä
Halkaise tomaatit, poista kanta ja siemenet. Pilko tomaatit mahdollisimman pieneksi kuutioksi. Pilko myös punasipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua basilika pieneksi. Yhdistä tomaatit, punasipuli ja basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää avocadoöljyä sen verran, että koostumuksesta tulee sopivaa. Anna maustua kylmässä puolisen tuntia

Tuo kuvassa oleva salsa on ollut pöydällä jo hetken valmiina, ja siihen on kertynyt nestettä. Jos näyttää siltä, että tomaateista tulee paljon nestettä, voi sitä kaataa/lusikoida ylimääräisiä pois jos haluaa salsasta kuivempaa. 


Meillä oli salsan seurana patonkia, cheddarjalapenoja ja mozzarellatikkuja, kurkkua, porkkanaa ja kukkakaalta, kaupan salsaa, creme fraichea ja kahta kermaviilidippiä. Näitä kelpasi syödä Putouksen finaalia katsoessa... :D Joo, on siis jo hieman vanha kuva...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!