perjantai 25. heinäkuuta 2014

Maailman parasta munavoita

Itsetehdyt, vastaleivotut karjalanpiirakat on yksi mun ihan ehdottomista herkkuruoistani. Mä voisin syödä niitä rapeita, voilla voideltuja piirakoita varmaan kymmenen putkeen. Karjalanpiirakat on vaan niin turkasen työläitä tehdä, joten yleensä niitä tulee leivottua ainoastaan jouluksi. Jouduin siis tyytymään kaupan paistovalmiisiin coctailpiirakoihin, kun viimeksi tein munavoita. Pirkan coctailpiirakat on muuten ihan kelvollisia, ne on todella hyviä valmispiirakoiksi. Jos niitä haluaa tuunata, niin voitelee nekin sitten uunista tullessa.

Meidän koulun keittäjä tekee mun mielestä ihan parasta munavoita. Joskus aikoinani sitä tiedustelin, että mikä siitä tekee niin hyvän makuista, ja olisihan se pitänyt arvata: valkosipulijauhe. Valkosipuli tekee kaikesta vielä vähän parempaa! :D Enpä ole enää koskaan tehnyt munavoitani ilman sitä, ja totta maar notta on hyvää, kokeilkaa!

MUNAVOI




  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 100 g voita
  • ½ tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
  • ½- 1 tl valkosipulijauhetta
Kuori keitetyt munat ja pilko ne pieneksi tai muussaa makusi mukaan. Ripota päälle suola. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi joko käsin tai esim. monitoimikoneella. Mausta mustapippurilla ja valkosipulijauheella ja sekoita vielä tasaiseksi. Tarjoile karjalanpiirakoiden tai esimerkiksi ruisleivän kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!