torstai 17. heinäkuuta 2014

Balkanpastasalaatti

Eiliseen postaukseen palaan siis nyt... :) Tämä pastasalaatti on meidän vakkarivieras pöydässä, ja sitä tulee tehtyä usein varsinkin silloin, kun on vieraita tulossa. Tämä on niin mukavan ruokaisaa patongin tai ruisleivän kanssa syötynä, että tän lisäksi ei juuri muuta välttämättä tarvitsekaan olla pöydässä. :) Pastasalaattien hienous on siinä, että sitä saa tuunattua loputtomiin vaihtamalla balkanmakkaran tonnikalaan, kinkkuun tai salamiin, tai tekemällä täysin kasvisversion. Kannattaa aina vain muistaa maustaa kastike reilusti, sillä pasta imee paljon makuja itseensä. Ja kastiketta kannattaa tehdä aina niin paljon, että sitä näyttää aluksi olevan aivan liian paljon. Ainakin itsellä tämä aina kuivuu jonkin verran jääkaapissa ollessaan, siis vaikka astiassa olisikin kansi tai kelmua/foliota päällä. Runsaasti siis soossia sekaan, niin hyvä tulee! :)

BALKANPASTASALAATTI



  • pastaa maun mukaan (kuvassa penne), pussillisesta tulee jo isolle porukalle
  • 2/3 pötköä Balkanmakkaraa
  • 2-3 suolakurkkua
  • pussillinen herne-maissi-paprikaa
  • 1-2 omenaa
  • (palanen juustoa kuutioituna)
Kastike:
  • purkki kermaviiliä
  • purkki creme fraichea
  • 1dl majoneesia tai turkkilaista jogurttia
  • 1-2tl srirachaa
  • 1rkl etikkaa
  • 1rkl sinappia
  • rouhittua mustapippuria
  • Aromat-suolaa/Herbamarea
  • sitruunapippuria
Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä kypäksi ja valuta. Pilko sillä välin Balkanmakkara, suolakurkut ja omenat kuutioiksi. Laita kulhoon sulatetun ja valutetun he-ma-pa:n kanssa. Kaada päälle valutettu pasta.

Kastiketta varten sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää suolaa tai srirachaa maun mukaan. Sekoita pastaseoksen joukkoon ja anna tekeytyä kylmässä vähintään puoli tuntia. 

Kastikkeen määrä toki riippuu käytetyn pastan määrästä, joten noita määriä vähentämällä/lisäämällä saat omaan salaattisi sopivan määrän kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!