maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kinkku-pekonipiirakka

Heh, jostain syystä tästä herkullisesta piirakasta on tullut napsaistua yksi ainut kuva tekovaiheessa! Valmiista piirakasta en löytänyt kamerasta yhtään kuvaa, kertooko se siitä, että piiras on mennyt aika kovaa vauhtia suihin? :D Tein tätä eräänä päivänä, kun kaveri oli tulossa kylään käymään. Loppu hupeni ihan miekkosen kanssa kahdestaan, kuka mies voisi vastustaa pekoni ja kinkkua yhdessä?

KINKKU-PEKONIPIIRAKKA




Pohja: 
  • 125 g voita
  • 2½dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kylmää vettä
  • ripaus suolaa
Täyte:
  • 1 pss kinkkukuutioita (esim. Portti)
  • ½ pkt pekonia
  • pieni paprika
  • ½ rasia kirsikkatomaatteja
Päälle:
  • 200g creme fraichea
  • 3 munaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 tl yrttisekoitusta
  • suolaa
  • pippuria
Sekoita keskenään pohjaa varten pehmeä rasva, jauhot ja suola. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele piirasvuokaan ja esipaista 225 asteessa noinn 10 minuuttia.

Pilko pekonisiivut ja paista pannulla rapeaksi. Pilko paprika ja halkaise kirsikkatomaatit. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle kinkkukuutiot, pekonit, paprikakuutiot ja kirsikkatomaatit.

Sekoita creme fraichen sekaan hyvin munat ja juustoraaste ja mausta yrttisekoituksella, suolalla ja pippurilla. Kaada piirakan päälle ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on hyytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se foliolla loppuajaksi. 

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!