tiistai 1. heinäkuuta 2014

Avocadopastan jatkojalostus

Avocadopastaa tein ensimmäistä kertaa viime syksynä marraskuussa, sen postauksen löydät täältä. Hieman myöhemmin luin Hellapoliisin tehneet oman versionsa, jossa oli mukana parmankinkkua. Ding-ding-ding soi kellot heti mun päässä; jos siinä on avocadoa, ja jos siinä on parmankinkkua, ei se voi ainakaan pahaa olla! Ja eihän se ollut. Tosin, niin hyvää se ei ollut, että mieluummin edelleen nautin avocadoni suoraa kuoresta suolahippusella ja limenmehulla höystettynä... Mutta kun lämpimää ruokaa kaipaa, tämä uppoaa kyllä!

AVOCADO-PARMANKINKKUPASTA



2-3 annosta

  • vettä
  • suolaa
  • spagettia
Keitä spagetti kypsäksi reilussa, suolalla maustetussa vedessä. Valuta. 

  • 2rkl avocadoöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ chili hienonnettuna
  • 70g parmankinkkua paloiteltuna
  • 2dl kuohu- tai ruokakermaa
  • yhden limen puristettu mehu
  • 2 avocadoa paloiteltuna
  • 30-50g parmesaania raastettuna
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
Kuumenna avocadoöljy pannulla. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, chili ja parmankinkku. Kääntele sekaisin. Lisää kerma ja limen mehu. Halkaise avocadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kuorista ulos lusikalla ja paloittele. Lisää avocado muiden aineiden joukkoon yhdessä parmesaanin kanssa ja mausta mustapippurilla ja silputulla korianterilla. Tarjoa pastan kanssa.


Mulla taisi tuolloin unohtua korianteri kauppaan, mutta hyvin meni toki ilman sitäkin. Tosin avocado ja lime on tunnetusti kavereita korianterin kanssa, eli täytyypi sit seuraavan kerran muistaa ostaa myös sitä. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!