keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Jogurttiteeleipä

Taas kerran teeleipää. :) Tällä kertaa esittelen sen jogurttisena versiona, jota olen tehnyt monia, monia kertoja. Jälleen kerran näissä viehättää niiden helppous ja nopeus, ei paljon nopeampaa olisi mahdollista saada tuoretta leipää aamupalapöytään kuin teeleivän muodossa.

JOGURTTITEELEIPÄ



  • 2½dl vehnäjauhoja
  • 1½dl sämpylä-, ruis- tai spelttijauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • n.2rkl öljyä
  • 2dl maustamatonta jogurttia
Sekoita vehnäjauhot ja muut jauhot, leivinjauho, sokeri ja suola keskkenään. Lisää öljy, jogurtti ja tarvittaessa liraus vettä, jos käytät esim. Partaäijää eikä juoksevampaa jogurttia. Sekoita taikina nopeasti sekaisin ja taputtele leivinpaperoidulle pellille ja voitele pinta maidolla tai vedellä. Pistele pinta haarukalla ja leikkaa leipä neljään, kuuteen tai kahdeksaan osaan. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.





Jälkkäriksi maistuu kaktusviikuna. Toim. huom. älä käsittele hedelmää paljain käsin! Tässä hedelmässä on kuoressa mikroskooppisen pieniä piikkejä, jotka ei hirveesti tunnu mut ei ne kivaltakaan tunnu. :D Kannattaa siis leikata hedelmä auki vaikka keittiöpyyhkeellä kiinnipidellen, niin et saa pikkiriikkisiä piikkejä käsiisi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!