keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Sitruunamoussea jälkkäriksi

Pääsiäisenä pitkäperjantain aterian kruunasi taivaallisen ihana sitruunamousse! Noh, mun mielestä toki kaikki, mikä sisältää sitruunaa, on taivaallisen ihanaa. Tämä mousse kevyttä, ilmavaa ja maistui juuri sopivasti sitruunalle. Tätä tulen tekemään ehdottomasti uudelleenkin. Tämäkin ohje löytyi siis Glorian Ruoka&Viini lehdestä numero 3/2014.

SITRUUNAMOUSSE



4-6 annosta

  • 4 munaa
  • 1½dl sokeria
  • 1/6tl suolaa
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 6rkl sitruunanmehua (noin 2 sitruunan mehu)
  • 2dl kuohukermaa
  • 2tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
  • marenkia, sitruunankuorta, valkosuklaaströsseleitä, syötäviä kukkia...
Mittaa kattilaan 2 kokonaista munaa ja 2 keltuaista. Laita kahden munan valkuaiset hetkeksi sivuun. Lisää sokeri, suola, sitruunankuoriraaste ja -mehu. Keitä seosta sekoitellen keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu kiisselimäiseksi. 

Siivilöi seos ja laita se jääkaappiin viilenemään. 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 

Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Mausta vaniljasokerilla. Ota kermavaahdosta noin 3rkl sivuun koristelua varten. 

Sekoita molemmat vaahdot varovasti sekoittaen kylmään sitruunakiisseliin. Annostele mousse pieniin tarjoilukuppeihin. Voit myös tarjota moussen isosta tarjoilukulhosta. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. 

Koristele kermavaahdolla, marengilla ja sitruunankuorella.


Minä en tällä kertaa jaksanut koristella tätä millään, mutta marenkimuruset olisi varmasti mun mieleen tämän moussen päällä. Näin kauniilta massa näytti, kun niitä sekoitteli yhteen...



Ihanan aurinkoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!