tiistai 8. heinäkuuta 2014

Jokiraputartar

Kaksi opiskeluaikaista ystävääni piipahtivat taannoin Seinäjoella, ja käytiin sit kolmistaan pikaisesti Fransmannissa syömässä. Mun tulee erittäin harvoin jos koskaan syötyä ravintoloissa salaatteja, koska "niitä syö niin paljon kotonakin". Tuolla kerralla valitsin kuitenkin itselleni salaatin, sillä teki mieli jotain kevyempää. Ja voi vitsi miten maukas salaatti se olikaan! Siinä oli ihania marinoituja oliiveja, isoja kapriksia, kylmäsavulohta ja taivaallisen ihanaa jokiraputartaria. Sääli, että sitä salaattia ei ole enää uudella listalla Fransmannissa. :/ Jälkikäteen aloin hiniöimään salaattia uudemman kerran, joten piti yrittää kopioida sitä kotioloissa. Tässä ensimmäisessä kokeilussa jätin tosin pois oliivit ja kaprikset, koska niitä ei sattunut sillä hetkellä olemaan jääkaapissa. Hyvää oli näinkin, ai että!

JOKIRAPUTARTAR



  • 1 rasia jokirapuja valutettuna ja huuhdeltuna
  • ½ punasipuli
  • (tilliä)
  • n.150g creme fraichea
  • ½ sitruuna
  • suolaa
  • pippuria
Silppua jokiravut veitsellä suurpiirteisesti. Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi. Jos käytät tilliä, silppua sekin pieneksi silpuksi. Yhdistä ravut, sipuli ja tilli. Lisää sekaan creme fraichea sen verran, että saat koostumuksesta sopivaa. Purista joukkoon sitruunanmehua (maista) ja mausta suolalla ja pippurilla.



Minä laitoin siis jokiraputartaria salaattiin, jossa oli basic salaattiainekset plus avocadoa, kylmäsavulohta ja sit tätä tartaria. Koko homman päälle vielä muutama tippa sitruunanmehua ja eiku ääntä kohti! Nomnomnom...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!