tiistai 22. heinäkuuta 2014

Jauheliha-riisimössö

Yritin keksiä tälle ruoalle jotain parempaa nimeä kuin "mössö", koska se ei kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta kun ei tähän sovi pata, vuoka tai laatikkokaan. Siitä tuli siis mössö. :) Tätä ruokaa saa varioitua helposti vaihtelemalla mausteita ja kasviksia, ja tästä saa helposti maistuvaa arkiruokaa.

JAUHELIHA-RIISIMÖSSÖ




  • keitettyä riisiä (kts. pakkauksen ohje)
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • 1 iso sipuli
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • ½-1 chiliä pilkottuna
  • kasviksia, esim. kevätsipulia, paprikaa, kirsikkatomaatteja, purjoa...
Keitä riisi pakkauksen mukaan. Paista jauheliha kypäksi pannulla ja mausta jauhelihamausteella. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Pilko chili ja kasvikset ja lisää jauhelihan sekaan. Paista niin, että kasvikset pehmenevät. 

Kun riisi on kypsää, sekoita se yhteen jauhelihan kanssa. Lusikoi päälle vaikka jogurttikastiketta ja nauti.



Tässä eri variaatioita meidän mössöistä. Keskellä olevassa on lisänä ripaus ruokakermaa, ja oikeanpuolimmaisessa on hieman maustamatonta tuorejuustoa. Niillä kikkailemalla saa hyviä makuja ruokaan. 


Ps. Seuraavaksi tulossa jogurttikastikkeen ohje... :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!