keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Ruokaisa kinkkupiirakka

Mä tykkään tehdä paljon suolaisia piirakoita. Ne menee päivällisestäkin, kun ne tarjoilee esimerkiksi vihersalaatin kera. Keväällä Ruoka-Pirkassa oli mukavankuuloinen kinkkupiirakan ohje, jota sitten heti seuraavana viikonloppuna meille väsäsinkin. Maistui kyllä kummallekkin, harmittaa vaan, kun ei tullut otettua lopputuloksesta enempää kuvia...

RUOKAISA KINKKUPIIRAKKA



Noin 8 annosta

Pohja: 
  • 100g voita
  • n.2dl hiivaleipäjauhoja
  • ½tl suolaa
  • 125g rahkaa
Täyte:
  • 250g ylikypsää saunapalvikinkkua
  • 100g purjoa
  • 1rkl öljyä
  • 150g creme fraichea
  • 1dl maitoa
  • 3 munaa
  • 150g emmental-mozzarellajuustoraastetta
  • 1fl persiljaa hienonnettuna
  • 1tl pizzamaustetta
  • 1/4tl suolaa
  • mustapippuria
  • n.50g Aura-juustoa
1. Nypi kylmä rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi käsin tai monitoimikoneella. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisuja 26cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Nosta vuoka jääkaappiin. 

2. Kuutioi palvikinkku. Hienonna halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjo rasvassa.

3. Sekoita ranskankerma, maito, munat, juustoraaste, persilja ja mausteet kulhossa. 

4. Tue pohjan reunat foliosuikaleilla ja pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

5. Levitä purjo ja kinkkukuutiot vuokaan sekä halutessasi murennettu sinihomejuusto. Kaada päälle ranskankermaseos. 

6. Jatka paistamista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Peitä piirakka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa. 

Alkuperäisen Pirkan reseptin löydät täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!