tiistai 30. joulukuuta 2014

Kookoskakkuset

Näin nyt keskellä pimeintä talvea on ihana palata ajatuksissa taaksepäin viime kesään. Alkukesä oli niin kauhean kylmä (superkuumaa toukokuuta lukuunottamatta) mutta kyllä se sieltä sitten heinäkuussa alkoi lämpenemään.

Mun miekkosen kolmikymppisiä juhlittiin ekan kerran juhannuksen tienoilla, ja toisen kerran vielä muutaman pariskunnan kesken heinäkuussa mökkeilemällä. Mökillä ei jaksa puuhata ruoan kanssa hikihatussa. Siellä tulee aina grillailtua, mutta minä jälkkäri-ihmisenä kaipaan aina jotain pientä aterian päälle. Jälkkäriksi sitten päätin tehdä Leivotaan- lehdestä löytyneitä kookoskakkusia, jotka kotona leivoin valmiiksi ja tein täytteenkin. Mökillä ei sitten tarvinnut muuta kuin täyttää ne ja laittaa tarjolle.

Ohje siis lehdestä Leivotaan 4/2014.

MANSIKKATÄYTTEISET KOOKOSKAKUT




Noin 20 tuplakakkua

Kakut:
  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 7 dl kookoshiutaleita
Täyte:
  • 50 g tuorejuustoa
  • 25 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl tomusokeria
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl mansikoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita valkuaiset, sokeri ja kookoshiutaleet keskenään.

Pyörittele seoksesta noin 40 pientä palleroa leivinpaperoidulle pellille. Tasoita pallerot litteiksi pyöreiksi kakuiksi. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä uuniritilällä.

Sekoita tuorejuusto, voi, tomusokeri ja sitruunakuoriraaste tasaiseksi massaksi.

Leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi.

Levitä täyte ja mansikkaviipaleet 20 kakulle. Nosta toiset 20 kakkua mansikkaviipaleiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!