tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 2: Pinjansiemenkeksit

Onko viikonloppuna luvassa pikkujouluilua? Haluatko saada juhliisi jotain mukavaa, maukasta naposteltavaa? Jos vastasit kysymyksiin kyllä, suosittelen kokeilemaan näitä Maku- lehdestä bongaamiani pinjansiemenkeksejä. Nämä suolaisenmakeat keksit ovat ihania tuorejuuston tai vaikka saman mustaleimaemmentalin kanssa nautittunna, mitä tähän taikinaankin laitoin. Ja menee muuten kyllä ihan ilman juustojakin, nimimerkillä aika monta katosi pelkiltään meidän mahoihin... :D

Ohje on siis Maku- lehdestä 07/2014.

PINJANSIEMENKEKSIT




  • 1 1/2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 1 kpl munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 35 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (n. 1/2 dl raastettuna)

Päälle:
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 1 tl sormisuolaa


Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja juustoraaste. Lisää seos rasva-sokerivaahtoon ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 5 mm:n levyksi.

Ota taikinasta (pyöreällä) muotilla keksejä. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille.

Paina pinjansiemeniä, timjaminlehtiä ja suolakiteitä kevyesti keksien päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes keksien pinta on hiukan ruskistunut.

Säilytä pinjansiemenpikkuleivät kannellisessa rasiassa jääkaapissa.

HUOM! Ainakin minun taikina oli niin murenevaa, että mun oli ihan pakko lisätä sinne noin reilu ruokalusikallinen kylmää vettä joukkoon. Vasta sitten sain muodostettua taikinasta pallon ja kaulittua sen. En tiedä, oliko minun kananmunani liian pieniä tätä taikinaa varten, vai miksi en heti saanut taikinasta helposti muokattavaa. 






Siinä siis vuoden 2014 joulukalenterin luukku numero kakkosen sisältö, muista tulla taas huomenna katsomaan, mitä silloin paljastuu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!