sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 7: Karamellifondue

Jouluiset ateriat tapaavat olla aika raskaita. On laatikoita, lihoja, kaloja, vihanneksia ynnä muuta härpäkettä, joka takaa täysinäisen olon vielä tuntikausia syömisen jälkeenkin. Kuitenkin sitä makeaakin tekee aina mieli aterian jälkeen, jossain vaiheessa joka tapauksessa, eikös niin? Itse ainakin olen niin jälkkäri-ihminen, että aterian jälkeen on saatava edes pieni karkki tai keksi tyydyttämään ruoanjälkeinen makeanhimo.

Jouluruokien eteen tehdään hirveän paljon työtä, joten tässä olisi helpotusta jälkiruokapuoleen. Tämän voi valmistaa valmiiksi jo edellisenä iltana, ja vain lämmittää uudelleen juuri ennen tarjoamista. Pilko muutama hedelmä seuraksi ja se on siinä. Herkullinen, makea ja yksinkertainen jälkkäri, jonka jälkeen olokaan ei (toivottavasti) ole ihan totaalisen ähky.


KARAMELLIFONDUE




5 annosta (Ohje puolitettu Kotivinkin numerossa 21/2014 olleesta ohjeesta)


  • 1 prk (397 g ) kondensoitua maitoa
  • 100 g maitosuklaata
  • 10 kermakarkkia, esim. Omar
Lisäksi:
  • omenaa, päärynää, viinirypäleitä ja muita hapokkaita hedelmiä

Kumoa kondensoitu maito kattilaan. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja kermakarkit. Kuumenna ahkerasti sekoitellen kunnes suklaa ja karkit ovat liuenneet maitoon ja seos on hiukan paksuuntunut. 

Kaada karamelliseos fonduupataan tai pieneen uunipataan. Voit tarvittaessa pitää padan alla tuikkua tai kuumentaa jäähtyneen seoksen uudelleen hellalla. 

Tarjoa karamellifonduen kanssa hapokkaita hedelmiä.








Oikein mukavaa ja leppoisaa toista adventtia kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!