maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 8: Luumu-mascarponepiirakka

Tämän päivän luukusta paljastuu yksinkertaisuudessaan mahtavan makean piirakan ohje. Jos joulutortut alkavat jo tökkiä, on tässä vaihtoehto korvaamaan ne. Minulle joulutortut kyllä maistuvat. Ne täytyy olla ehdottomasti tehty voitaikinasta ja luumuhillolla. Mulle ei maistu muut hillot, mun mielestä se ei enää silloin ole mikään joulutorttu. Onneksi kuitenkin nykyään on vaihtoehtoja niille, jotka jostain syystä luumusta eivät pidä. Mutta vaikket pitäisi luumutortuista, kokeile silti tätä piirakkaa! Voit yllättyä siitä, miten paljon siitä pidät...

Reseptin löysin sattumalta nettiä selaillessani Elämää Koivurannassa- blogista (klik), joka olikin minulle uusi tuttavuus. Sieltä löytyi vaikka mitä kivoja ohjeita, käykäähän tsekkailemassa.

LUUMU-MASCARPONEPIIRAKKA




Pohja:
  • 100 g voita
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl vaniljasokeria


Täyte:
  • ½ purkkia luumumarmeladia (minä käytin reilusti enemmän, noin 2/3 purkista, ehkä vähän reilumminkin...)
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 3/4 dl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • mantelilastuja


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää jauhot, sekoita tasaiseksi. 

Laita irtopohjavuoan (22-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina pohjalle ja myös hieman reunoille ja laita jääkaappiin vartiksi. Painele pohjaan haarukalla reikiä ja paista 180 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti.

Levitä pohjalle varovasti luumumarmeladi. Sekoita mascarponeen sokerit ja muna ja levitä marmeladin päälle. Ripottele päälle mantelilastuja. 

Paista 180 asteessa 30 minuuttia ja tarjoa haaleana tai jäähtyneenä.






Itselläni on tulossa aika kiireinen viikko, kun on joulujuhla huomenna kahteen kertaan lapsien kanssa esitettävänä. Keskiviikkona täytyisi kokkailla, koska olen lupautunut tekemään purtavaa Kauneussalonki Marilynin avoimien ovien päivää varten, joka on tämän viikon perjantaina. Marilynin omistaa kaksi upeaa nuorta naista, käyhän tutustumassa heidän kotisivuihinsa täältä. Minäkin menen piipahtamaan paikan päällä sitten perjantaina, jahka töistä sinne kerkeän. Torstaina on kotikyläni pikkujoulut nuorisoseuralla, sinne täytyy mennä myös seuraamaan lasten esityksiä. Semmoista ohjelmaa siis tämä viikko täynnä, viikonloppuna sitten vasta mukavaa onkin tiedossa! 

Minkäslainen viikko sinulla on, joko joulukiireet pukkaa päälle? 


MUKAVAA MAANANTAITA KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!