torstai 18. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 18: Parmesaanikeksit

Mä olen tyyppi, joka usein kaipaa lasillisen kanssa jotain pientä naposteltavaa. Ja itse diggailen enemmänkin suolaisesta naposteltavasta kuin makeasta. Nämä parmesaanikeksit oli älyttömän nopeaita ja helppoja tehdä, ja mikä tärkeintä, ne maistuivat ihanilta. Suolaisilta ja rasvaisilta.

Varoitus: ei painoaan tarkkaileville. ;)

Resepti löytyi Maku- lehden sivustolta ja on ollut Maku- lehdessä numerossa 05/2010.

PARMESAANIKEKSIT


Ainekset:

  • 100 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g voita
  • 1 kpl munaa

Sekoita juustoraasteen (3 dl) joukkoon kuivat aineet.
Lisää huoneenlämpöinen voi ja muna.
Sekoita tasaiseksi.
Nosta teelusikalla leivinpaperoidulle pellille pieniä kekoja. Jätä väliin tilaa, sillä keksit leviävät paistuessaan.
Paista parmesaanikeksejä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Paloitellut parmessanikeksit sopivat mainiosti käytettäväksi krutonkien tapaan salaateissa ja keitoissa. Ne ovat myös hienostunut suolainen pala tervetulomaljan kanssa tarjottavaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!