perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 19: Baileys- suklaamousse

Hei hei hei ja mahtavaa perjantaiaamua jokaiselle!

Se on kuulkaas semmoinen juttu, että meikäläisellä alkaa tänään joululoma! Jiiiihaaa! Mä niin aion (yrittää) rentoutua nämä viimeiset päivät ennen jouluaattoa, sillä tuntuu, että koko joulukuu on tullut painettua ihan hiki hatussa eteenpäin, vaikka mitään hirveen spessua ei olekaan ohjelmassa ollut. Mutta nyt kun työjutut on done tälle lukukaudelle, niin saa ihan luvan kanssa rentoutua.

Aion aloittaa tämän päivän omistamalla ihan itselleni, sillä luvassa on parturia ja ripsihuoltoa. Aion myös toimia tonttuja ja pakkailla joululahjoja, sillä ensimmäiset lähtee eteenpäin huomenna. Semmoista siis ohjelmassa tänään.

Tämän päivän luukusta paljastuu maukas Baileys- mousse, jota tarjoilin, kun eilen tuli jälleen vuosi lisää mittariin. Vielä on vuosi armon aikaa, ennenkuin se kuuluisa ikäkriisi saattaa pukata päälle... ;) Ohje löytyi Liemessä- blogista, josta muuten löytyy muitakin houkuttelevia Baileys- reseptejä. Ainakin mutakakkua aion ihan ehdottomasti kokeilla...

BAILEYS-SUKLAAMOUSSE


  • 200 g tummaa suklaata
  • 0,5 dl Baileys likööriä
  • 0,5 dl sokeria
  • 6 kananmunaa
  • 1,5 dl ranskankermaa

Kananmunien ja liköörin kannattaa olla huoneenlämpöisiä. Sulata suklaa vesihauteessa. Siirrä isoon kulhoon jäähtymään. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sokerin ansiosta vaahdosta tulee vähän kuin saippuavaahtoa mutta jämäkämpää. Sekoita Baileys jäähtyneeseen suklaaseen. Lisää keltuaiset erissä ja jatka sekoittamista. Sekoita joukkoon ranskankerma. Lopuksi nostele joukkoon valkuaisvaahto.

Laita Baileys suklaamousse yhteen isoon tarjoiluastiaan tai valmiiksi pieniin annoskippoihin. Anna suklaamoussen olla jääkaapissa 3-6 tuntia ennen tarjoilua riippuen tarjoiluastioiden koosta. Iso tarjoiluastia vaatii jopa yli 6 tuntia jähmettyäkseen.



Tämä ohje oli mahtavan helppo ja nopeatekoinen tehdä! Ja ihanaa oli se, että tämä mousse ei sisältänyt kermaa, koska äitini ei voi syödä mitään kermaa. Onneksi tuo ranskankerma on sellainen, mitä hänenkin vatsa sietää. Alkoholipitoisuus on tässä erittäin matala. Minä sain tuolla määrällä kahdeksan annosta tuollaisiin erilaisiin drinkkilaseihin. Ja koska ½dl on käsittääkseni noin 4 rkl, tarkoittaa se, että likööriä on noin ½rkl/annos. Määrä on siis erittäin vähäinen, mutta tuo oman ihanan makunsa mousseen. 

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!


2 kommenttia:

  1. Tää on varmana ihan syntisen hyvää! Pakko varmaan odottaa vielä hetki ennen kun tekee tätä ku näitä saattas mennä useempikin malja:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli Miia kyllä! Onneksi tässä on alkoholipitoisuus tosi matala. ½ dl Baileysia on siis noin 4rkl, ja tästä tein kahdeksan tuommoista lasillista, eli jokaisessa annoksessa on vain ½rkl alkoholia. Toki tosin kannatan sun tilassa odottamaan vielä hetken. :D

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi!