keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 3: Appelsiini-fudge

Jos haluat tehdä ystävillesi tai sukulaisillesi jonkin ruokalahjan, olisi tässä yksi potentiaalinen herkku, jolla laittaa suut makiaksi. Nämä fudget ovat erittäin helppotekoiset ja ovat ihanan äkkimakeita olematta äklömakeita. Säilytäthän näitä jääkaapissa, ja pidä huoneenlämmössä vain hetkiä kerrallaan, muuten nämä tulevat taturaisiksi ja tarttuvat toisiinsa kiinni.

Ohje on Kodin kuvalehden tämän vuoden joulunumerosta.

APPELSIINI-FUDGE




Noin 35 palaa

  • 1 (luomu)appelsiini
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 200 g valkosuklaata
  • 1½ dl kondensoitua maitoa
  • (½ tl jauhettua kanelia)

Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta appelsiinin kuori ja hienonna terävällä veitsellä ihan pieneksi.

Rouhi pähkinät.

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kondensoitu maito. Sulata suklaa maitoon puuhaarukalla sekoittaen kattilan pohjia myöten. 

Kun suklaa on sulanut, lisää appelsiinin kuori ja rouhitut pekaanipähkinät. Sekoita halutessasi joukkoon myös kanelia. (Kannattaa!)

Levitä seos leivinpaperilla vuorattun 8 x 15 cm kokoiseen vuokaan. Anna jäähtyä muutama tunti tai yön yli.

Leikkaa fudge terävällä veitsellä 2 x 2 cm paloiksi. Säilytä tiiviissa rasiassa leivinpaperikerrosten välissä tai kääri palat yksittäin leivinpaperiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!