perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 5: Mustikkatiiviste ja mustikkapore

Mahtavaa perjantaita kaikille!

Huomenna on mun mielestä yks vuoden parhaista päivistä, siis itsenäisyyspäivä tietenkin. Se on päivä, jolloin saa ihan luvan kanssa ottaa koko päivän iisii ja syödä hyvin. Vähän niinkuin harjoittelua jouluaattoa varten. :) Pienestä asti olen tapittanut linnan juhlia telkkarista, ja niin aion ehdottomasti tehdä myös huomenna. Onneksi mulla on opiskeluaikainen ystäväni J, jonka tiedän myös olevan silmä tarkkana ruudun ääressä iltapukuja rankkaamassa. :) Tai no, ainakin bongaamassa kansanedustajia... ;) Voi J.J, pitäs päästä viettämään itsenäisyyspäivää pitkästä aikaa yhdessä!

Mun itsenäisyyspäivään on kuulunut kuohuviini tai shamppanja ihan aina. Tottahan Suomen hienoa itsenäisyyttä on pakko juhlistaa kilistämällä lasilla kuohuvaa. Tänä vuonna halusin kuitenkin keksiä vähän jotain uutta lasiin, ja niin tuloksena oli mustikkatiiviste, josta tein kahta erilaista drinkkiä. Niistä voi sitten valita mieleisensä, tai maistaa vaikka kumpaakin. Marjaa voi vaihtaa mieleiseksensä, ainakin puolukka ja karpalo tulee olemaan vielä mun kokeilulistalla tämän drinkin suhteen.

Nyt siis äkkiä kauppaan ja Alkoon hakemaan tarvittavat värkit, niin kerkeät nautiskelemaan tästä huomenna!

MUSTIKKATIIVISTE JA MUSTIKKA-GINIPORE




½ litraa
  • 500g pakastemustikoita (tai tuoreita)
  • 1/4 tl kardemumman siemeniä
  • 1 tähtianis
  • 3 dl vettä
  • 175 g sokeria

Laita marjat, kardemumman siemenet ja tähtianis kattilaan. Lisää päälle vesi ja kuumenna kiehumispisteeseen. Säädä levy pienemmälle, peitä kannella ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Kaada mustikkaseos harsolla vuorattuun siivilään ja anna suodattua vähitellen. Älä painele marjoja, jotta tiivisteestä ei tule sameaa. Kaada neste puhtaaseen kattilaan ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Lisää sokeri ja keitä hetki, kunnes sokeri on liuennut. Kuori mahdollinen vaahto pois tiivisteen päältä. Kaada tiiviste desinfioituihin pulloihin tai purkkeihin ja säilytä ne viileässä.



MUSTIKKA-GINIPORE




1 annos
  • 3 rkl mustikkatiivistettä
  • 3 cl giniä
  • 1½ dl vichyä
  • 1 limettilohko

Viilennä kaikki ainekset kylmäksi. Mittaa lasin pohjalle mustikkatiiviste, Kaada päälle gini. Täytä lasi vichyllä ja purista joukkoon limelohkon mehu. Sekoita varovasti ja nauti.




Toisen version tein näin...




  • 3 rkl mustikkatiivistettä
  • 2 cl giniä
  • limelohkon mehu
  • kuohuviiniä

Mittaa lasiin mustikkatiiviste ja gini. Purista joukkoon mehu. Täytä lasi kuohuviinillä.


Skool!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!