tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 9: Muna-riisipasteijat

Pasteijat kuuluu mun herkkuihin. Mä yhdistän ne mielessäni jotenkin lapsuuteen, kun äiti aina joulun alla teki jauhelihapasteijoita. Olennaisena osana muistoon kuuluu, että pasteijat suljettiin kiinni Tupperwaren pasteijamuotilla. Täytyisikin kysyä äitiltä, onko ne vielä jossain tallessa, josko vaikka yrittäisin omia sellaista itselleni...

Tällä kertaa tein muna-riisipaisteijoita, jotka sopivat kasvissyöjienkin ruokavalioon (kunhan siis muna ja voi kuuluu ruokavalioon, ei siis sovi vegaaneille tietenkään...). Resepti on Pirkan nettisivuilta, täältä.

MUNA-RIISIPASTEIJAT




12 kappaletta

  • 500 g lehtitaikinaa
  • 1 dl puuroriisiä
  • 1/2 l vettä + 1/2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • n. 1/2 tl suolaa
  • musta- tai valkopippuria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Voiteluun
  • kananmunaa
  • (seesaminsiemeniä)


1. Levitä taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa levyt puoliksi.

2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.

3. Keitä kananmunat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna kananmunat. Sekoita ne riisin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

4. Jaa täyte taikinalevyjen kulmiin, taita levyt kolmioiksi ja ummista reunat haarukalla painelemalla.

5. Voitele pasteijat munalla, (ripottele päälle seesaminsiemeniä) ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!