maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 22: Riisi-rusinavanukas

Kyllästyttääkö tavallinen riisipuuro? Tässä on oiva vaihtoehto sille, jos ei ihan siitä perinteisimmästä vaihtoehdosta tykkää. Nämä ovat vielä kuumana tuolla uunin päällä, joten kerron sitten updatea huomenna, miltä nämä maistuivat. Kunhan puuron on saanut keitettyä ja jäädytettyä, oli nämä kovin nopeatekoiset jälkiruoat.

Ohje on Valion nettisivuilta.

RIISI-RUSINAVANUKAS

4 annosta



VUOKIEN POHJALLE
  • 1 1/2  dl fariinisokeria
  • 1/2  dl Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
  • 4  rkl rusinoita
RIISIPUUROSEOS
  • 2 1/2  dl riisipuuroa
  • 2 munaa
  • 1  dl Valio kuohukermaa
  • 2  tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Huuhtele uuninkestävät annosvuoat tai kahvikupit kylmällä vedellä.

Mittaa fariinisokeri ja appelsiinitäysmehu kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä muutama min, kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. 

Jaa sokeriseos vuokiin. Ripottele päälle rusinat.


Sekoita kylmään riisipuuroon munat, kerma ja vaniljasokeri. Jaa seos vuokiin.

Kypsennä annokset vesihauteessa n. 40 min tai kunnes hyytyvät. Anna jäähtyä.

Tarjoa kupeista heti tai kumoa halutessasi yön yli jäähtyneinä (irrota veitsellä varovasti reunoista ja kumoa lautasille).

VINKKI

* Halutessasi korvaa rusinat hienonnetuilla, kuivatuilla luumuilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä.
* Voit ripotella rusinoiden tai muiden kuivattujen hedelmien joukkoon myös 1/2 rkl pähkinärouhetta per annos.




Hei, huomenna on jo aaton aatto, vähänkö mahtavaa! Hyvät yöt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!