maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 1: Puolukkamoussekakku

Heiheiheihei kaikki lukijat ja ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää!

Tänään alkaa mun mielestä vuoden paras kuukausi! Mä olen niin jouluihminen henkeen ja vereen, että mun joulunodotus alkaa jo oikeastaan elokuussa. :) Tänä vuonna ekat joululaulut taisin kuunnella lokakuun alussa, joulukorttipaja alkoi pari viikkoa sitten ja samoin ensimmäiset joulukirjat lainasin kirjastosta jo lokakuussa, jotta sain aloittaa tämän joulukalenterin suunnittelun.Voi että, miten paljon ihania ruokaan liittyviä joulukirjoja onkaan olemassa! Olen lukenut niitä roppakaupalla, ja voisin niistä suosikkini esitelläkin tässä jossain välissä.

Mutta nyt  itse asiaan! Joulukalenteri 2014 luukusta numero yksi löytyy ihanan kuohkea ja maukas puolukkamoussekakku! Tämä on makea, mutta samalla raikas kakku, jota on mukava tarjota kaikkien muiden makeiden joulutarjottavien ohella. Tästä kakusta tykkäsi moni sellainenkin, joka ei normaalisti puolukasta pidä, eli kokeilkaa rohkeasti, vaikka puolukka ei lempimarjoihisi kuuluisikaan.

Ohje on Kotivinkin Jouluherkut lehdestä vuodelta 2012.

PUOLUKKAMOUSSEKAKKU




10 henkilölle

Pohja:
  • 175 g kaurakeksejä
  • 75 g voita
  • 2 tl piparkakkumaustetta
Puolukka-tuorejuustotäyte:
  • 7 liivatelehteä
  • 200 g puolukoita
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria (tai muutama rouhaisu vaniljamyllystä)
  • 4 dl kermaa
  • 3 munanvalkuaista
  • 2 rkl vettä
Koristeluun:
  • esim. puolukoita, pieniä piparkakkuja, tomusokeria

1. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi. (Minulla lähti silikonireunaisesta vuoasta hyvin ilman leivinpaperiakin.)

2. Aja kaurakeksit hienoksi muruksi monitoimikoneen teholeikkurilla varustetussa kulhossa tai laita keksit muovipussiin ja rullaa ne hienoksi muruseokseksi kaulimella. 

3. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Mausta seos piparkakkumausteella. 

4. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. 

5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata puolukat ja soseuta ne tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella.

6. Yhdistä puolukkasose, tuorejuusto ja sokerit. Vaahdota kerma. Vatkaa kananmunanvalkuaiset tanakaksi vaahdoksi, joka pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. 

7. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti nuolijalla pohjaa myöten sekoittaen. 

8. Kuumenna vesitilkka kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi käsin. Lisää ne kuumaan vesitilkkaan ja anna sulaa. Älä keitä. Kaada liivateseos ohuena norona kokoa ajan sekoittaen tuorejuusto-kermaseokseen. 

9. Lisää lopuksi valkuaisvaahto 2–3 erässä rauhallisesti pohjaa myöten nostelemalla sekoittaen. 

10. Kaada tuorejuustotäyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. 

11. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele reunat piparkakuilla ja ripottele pinnalle puolukoita. Ripaus tomusokeria siivilän läpi pöllytettynä viimeistelee jälkiruoa




Kannattaa käyttää todella isoa kulhoa täytettä valmistettaessa, sillä massaa on PALJON!



Tästä taas siis alkaa Timpin keittiössä- blogin joulukalenteri, eli joka päivä paljastuu jokin jouluun liittyvä resepti tai muuta asiaa. Muista seurata blogia joka päivä, ja päivitykset löydät myös Facebookista, eli nyt kannattaa mennä sinne tykkäämään Timpin keittiöstä! Sillä on meneillään myös arvonta, eli kipin kapin sinne osallistumaan! 

Mahtavaa joulukuun alkua kaikille! <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!