sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kirsikkamuffinit

Myös nämä muffinit kuuluivat valmistujaisten tarjottaviin. Ohjeen bongasin Chocochilin blogista. Nämä muffinssit ovat munattomia ja maidottomia, joten sopivat myös monelle allergikolle.

KIRSIKKAMUFFINIT




12 kpl

  • n. 20 kirsikkaa kivet poistettuna
  •  2 rkl kirsikkalikööriä (Heering) (tai kirsikkamehua)
  •  0,25 dl rypsiöljyä
  •  2 dl soija- tai muuta kasvimaitoa
  •  3 dl vehnäjauhoja
  •  3 rkl kaakaojauhetta
  •  1 rkl perunajauhoja
  •  1,25 dl sokeria
  •  1,5 tl leivinjauhetta
  •  1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
  •  (5 kirsikkaa)
  •  (1,5 rkl kirsikkalikööriä)
  •  75 g margariinia (tummansininen Keiju)
  •  n. 7 dl tomusokeria


Soseuta sauvasekoittimella kirsikat ja kirsikkalikööri (valmista seosta pitäisi tulla 2 dl). Lisää joukkoon öljy ja soijamaito.

Sekoita kuivat aineet yhteen ja kääntele ne nesteeseen.

Vuoraa metallinen muffinipelti paperisilla muffinivuoilla ja lusikoi taikina vuokiin (jätä 1/4 kohoamisvaraa).

Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes taikinaa ei enää tartu kokeilutikkuun.

Anna pikkukakkusten jäähtyä kunnolla ja valmista sitten kuorrute: Sekoita sauvasekoittimella kirsikat, likööri, margariini ja osa tomusokerista. Kun seos on liian paksua sauvasekoittimelle, jatka sekoittamista esim. haarukalla, kunnes kuorrute on sopivan paksua pursotettavaksi.

(Tai tee vain margariini-tomusokerikuorrute, itse lisäsin noiden kahden joukkoon hieman tuorejuustoa, koska paikalle ei tullutkaan maitoallergikkoja.)

Kuorruta pikkukakkuset ja koristele halutessasi kirsikoilla.



Minä tietysti teemavärini perusteella värjäsin kuorrutteen limenvihreäksi. Harmittaa vaan, kun ei tullut otettua näistä kuvaa ilman kuorrutteita tai edes haukattuna. :D Eipä noista oikein saa hirveän hyvää kuvaa, millaisia sisältä olivat. Mutta maultaan olivat erittäin hyviä, sen voi kertoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!