lauantai 29. marraskuuta 2014

Manteliset kahviviipaleet

Keksireseptit jatkuu!

Nimestään huolimatta minä en tehnyt näistä kekseistä mantelisia, vaan kookoksisia (vitsi mikä sana...). En nimittäin vielä tekovaiheessa tiennyt, tuleeko juhliin pari tyyppiä, jotka ovat manteliallergikkoja, ja halusin tehdä näistä myös heille sopivia. Korvasin siis ohjeessa olevan mantelijauhon kookosjauholla ja ripottelin päälle vain raesokeria.

Tähän laitan kuitenkin reseptin alkuperäisessä muodossaan.

Tämäkin ohje on Leivotaan- lehdestä nrosta 2/2014.

MANTELISET KAHVIVIIPALEET



(kuvassa vasemmalla)

45-50 kappaletta

  • 1 rkl pikakahvijauhetta
  • ½ dl vahvaa kahvia kylmänä
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 175 g voita
  • ½ dl mantelijauhoa (tai sitä kookosjauhoa)
  • ½ tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 4½ dl vehnäjauhoa
Koristeluun:
  • ½ dl mantelirouhetta
  • ½ dl raesokeria

Tee näin:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Liota pikakahvijauhe valmiiseen kahviin.

Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja voi murenevaksi massaksi. Lisää mantelijauho, leivinjauhe, suola, siirappi, jauhot ja kahvi. Sekoita kaikki yhteen taikinaksi. 

Jaa taikina kolmeen osaan. Rullaa ne pitkulaisiksi tangoiksi. Aseta tangot leivinpaperoidulle pellille. Ripottele päälle mantelirouhetta ja raesokeria. Painele hieman tankojen pintaa.

Paista pikkuleipätankoja uunin keskiosassa 12-15 minuuttia. Leikkaa tangot vinoiksi 1.2 cm leveiksi viipaleiksi, kun ne ovat vielä kuumia. Jäähdytä ritilällä. 


Tykkäsin kovasti näistä kekseistä, tosin ne eivät levenneet ihan niin paljon pellillä kuin kuvittelin, ja jäivät siksi aika paksuiksi. Täytyy siis ensi kerralla painella niitä valmiiksi vielä hieman ohuemmiksi.

One more cookierecipe on it´s way... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!