lauantai 29. marraskuuta 2014

Jitterbugit

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, vietin kesällä valmistujaisiani. Halusin tietenkin tehdä kaikki tarjottavat itse, koska itsetehty on (lähes) aina parempaa kuin kaupan tuote. Lisäksi mun kahvittelut oli sen verran pienet, että jaksoin kaiken itekseni tehdä.

Keksejä tein kolmea eri sorttia, ne kun oli helppo tehdä jo melkein viikko ennen juhlapäivää. Keksireseptit bongasin tällä kertaa kahdesta eri Leivotaan- lehdestä. Näistä Jitterbugeista en ollut koskaan kuullutkaan, joten oli suuri houkutus tehdä niitä. Niihin tuli sisälle marenkia, jonka värjäsin limenvihreäksi. Se kun oli vähän niinkuin teemaväri meikäläisen juhlissa.

Nämä keksit oli hyviä, mutta myös hyvin rasittavia tehdä. :) Sadattelin itsekseni niitä tehdessä, ja taisin Facebookiinkin kirjoittaa operaation jälkeen, etten enää koskaan leivo Jitterbugeja! Noh, turhautuminen on nyt jo hieman kadonnut mielestä, joten ehkä näitä voisi vielä joskus kokeilla, josko niistä saisi samalla vähän nätimpiä...

Ohje on siis Leivotaan- lehdestä nrosta 2/2014.

JITTERBUGIT




Noin 40 kappaletta

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 4½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
  • 2 valkuaista
  • 4 rkl sokeria

Sekoita voi ja sokeri notkeaksi. 

Lisää sekaan keltuainen ja jauhot ja vaivaa taikinaksi.

Laita taikina jääkaappiin lepäämään tunniksi. 

Täytettä varten vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vatkaamisen lopulla. 

Jaa murotaikina kahteen osaan ja kaulitse osat reilun ½ sentin paksuisiksi suorakaiteiksi leivinpaperilla. 

Levitä täyte levyille ja rullaa ne kääretortun tavoin.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. 

Laita rullat leikkuulaudalla kylmään, mieluiten pakastimeen, kunnes pinta on kovettunut. 

Leikkaa rullat 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita ne voidelluille tai leivinpaperoidulle pellille. 

Paista keksejä uunin keskitasolla 12-15 minuuttia




Ei näissä muuta rasittavaa ollut, kuin tuo rullaaminen... Täytyy ensi kerralla kaulia taikina ihan vaan puhtaan pöydän päällä, ja huolehtia, että taikina on silloin tosi kylmää, jotta se on helppo kaulita pöydän päällä.

Enjoy! Seuraavaan keksireseptiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!