tiistai 11. marraskuuta 2014

Jauheliha-muusilaatikko

Iloista tiistaita jokaiselle!

Tai no, itselleni se ei ole just nyt niin iloinen... Tänään on ääni jo kolmatta päivää kateissa, ja ei sitä auttanut muu kuin lähteä työterveyslääkärille. Puhetyöläisen on hankala tehdä töitä, jos se tärkein työväline eli ääni on jossain muualla missä pitäisi olla, siis kunnossa. Lääkäristä siis tuliaisina diagnoosit korva-, silmä- ja poskiontelotulehduksiin. Lisäksi keuhkot rohisi. Ei muuta ku siis antibioottia, yskänlääkettä sun muuta troppia, jahka se äänikin sit palautuis kun kaikki infektiot saadaan kaikkoamaan.

Flunssasta huolimatta ajattelin jakaa teille yhden arkiruoista parhaimman, nimittäin jauheliha-muusilaatikon. En ollut syönyt tätä kotioloissa pitkään aikaan, kun sitten törmäsin Mimmin keittiön versioon siitä. Meillä on tätä koulussa kyllä ruokana, ja meidän keittäjä tekeekin siitä aivan ihanaa. Yhtä ihanaa tulee tällä Mimmin ohjeella!

Tätä ruokaa kesällä tehdessäni kokeilin myös ensimmäistä kertaa Mummon muusia. Siis sitä valmismuusia, jossa perunahiutaleiden sekaan vatkataan joko vettä tai veden ja maidon sekoitusta. Mulla on ollut aikamoinen ennakkoluulo kyseistä tuotetta kohtaan, mutta sitä kokeillessani yllätyin todella iloisesti! Vaikka koostumus onkin aika liisterimäinen, on maku kuitenkin mielestäni yllättävänkin hyvä. Sitä olen siis siitä lähtien käyttänyt laiskuuden iskiessä, sillä pidän kovasti muusista, mutta en sen tekemisestä. Siinä on mun mielestä niin kauhea homma! Ensin peset ja kuorit potut, sitten keität ne, ja lopuksi vielä muussaat. Ei kotitekoisen muusin voittanutta tietysti ole, mutta tämä on kiireisten arki-iltojen pelastus. Ja saadaanpahan muusia tässäkin taloudessa vähän useammin syötäväksi... ;)


JAUHELIHA-MUUSILAATIKKO 



  • 2 pss Mummon muusi- perunahiutaleita
  • vettä ja maitoa pakkauksen ohjeen mukaan (3+3dl)
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • mustapippuria
  • 1-2 munaa
Pinnalle:
  • voinokareita
  • korppujauhoja

Valmista muusi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnettu sipuli kuullottumaan pannulle paistamisen loppuvaiheessa. Mausta seos hyvin paprikajauheella, mustapippurilla ja jauhelihamausteella.

Sekoita perunasose ja jauhelihaseos sekaisin. Voit myös halutessasi rakentaa vuoan kerroksittain laittamalla ensin kerroksen muusia, sen päälle kerroksen jauhelihaa jne. Lisää muusi-jauhelihaseokseen 1-2 kananmunaa munien koosta riippuen. Maistele ennen tai jälkeen munalisäystä ja lisää tarvittaessa makuja.

Laita seos viimeistään nyt uunivuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja reilusti voinokareita. Kypsennä laatikko 175-200 asteisessa uunissa 30-50 min. Mitä kauemmin annat olla, sitä rapsakampi pinta laatikkoon tulee. 



Herkullista tiistain jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ai ai kuinka herkullisia ohjeita täältä löytyykään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos. :) Tervetuloa vierailemaan useamminkin. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi!