maanantai 10. marraskuuta 2014

Mangojuustokakku

Tämän juustokakun tein yhdistelemällä kahta eri ohjetta. Koska kahvitteluille oli tulossa myös keliaakikko, halusin päästä jossain vähemmällä ja tein juustokakun, joka sopii myös hänen ruokavalioon.

Pohjan tein Helsingin sanomista löytäneeni reseptin mukaan. Alkuperäinen resepti on raparperitoscatorttu (klik), jota olen myös tehnyt monen monta kertaa. Tuon alkuperäisen reseptin ohjeeseen kuuluu kylläkin ½dl vehnäjauhoja, mutta niin pieni määrä on helppo korvata gluteenittomilla jauhoilla, eikä lopputulos muutu mitenkään koostumukseltaan. Eli, jos haluat tehdä tämän gluteenittomana, korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Kirjoittelen tähän ohjeen, kuten se alkuperäisessä lähteessään on tehty. Toinen muutos jonka tein oli se, että tein pohjan ohjeen puolitoistakertaisena. Tällä pohjalla on joskus taipumuksena kutistua kasaan ympärysmitaltaan uunissa, joten otin vähän varman päälle ja tein isomman satsin. Tällä kertaa pohja ei tietenkään sitten vetäytynyt minnekkään. :D Mutta hyvä niin, sillä pohja on ihanan mehevä eikä todellakaan haittaa, vaikka se oli noinkin paksu kuin mitä siitä tuli. Täytteen ohjeen otin sitten taas Valion sivuilta (klik). Tuloksena oli ihanan raikas, mehevä ja herkullinen juustokakku! Ainoan miinuksen annan itselleni siitä, että kiille jäi vähän hassun näköiseksi päälle... Onneksi se ei makuun vaikuttanut.

MANGOJUUSTOKAKKU




Pohja:

  • 225g mantelimassaa
  • 3 munaa
  • 1½dl ranskankermaa
  • 3/4dl vehnäjauhoja
  • 1½tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 6 liivatelehteä
  • 300  g mangotuorejuustoa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl limetin mehua
Inkiväärimansikat:
  • 1 litra mansikoita
  • 10 g pala inkivääriä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria


Pohjaa varten raasta mantelimassa ja sekoita joukkoon kananmunat, ranskankerma sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina vuokaan. Kypsennä noin 20 minuuttia 175 asteessa alimmalla ritilätasolla.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi. Lusikoi mango tuorejuusto kulhoon. Sekoita joukkoon kookoskerma ja sokeri. Kuumenna limetin mehu kuumaksi. Nosta liivatelehdet vedestä ja purista niistä ylimääräiset vedet pois. Sekoita kuuman limetin mehun joukkoon. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksimurupohjan päälle. Peitä vuoka tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

Halkaise mansikat ja poista kannat. Viipaloi mansikat ja levitä mangojuustokakun pinnalle. Kuori inkivääri ja leikkaa viipaleiksi. Mittaa kattilaan vesi. Lisää joukkoon inkiväärinpalat. Kiehauta ja keitä pari minuuttia. Nosta inkiväärinpalat kattilasta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta. Jäähdytä sokeriliemi kädenlämpöiseksi. Sivele sokerikiillettä mansikoiden pinnalle.




Niin kaunis kakku, eikös olekin!

Toivottavasti teillä kaikilla oli mukava ja rentouttava viikonloppu! Itselläni oli todella mukava. Lauantaina näin isääni, koska itse isänpäivänä emme tänä vuonna kerinneet näkemään. Kävimme syömässä kolmestaan, iskä, minä ja velipuoleni. Illaksi suuntasin rakkaan ystäväni kihlajaisiin, jossa vietettiin todella mukava ja nauruntäyteinen ilta! Oli ilmeisesti vähän liiankin kivaa, sillä loppuillasta mun flunssan turruttama kehoni sanoi sopimuksen irti siltä osin, että multa lähti ääni. Eilen sunnuntaina ei kuulunut kuin vähän pihinää, ja ikävä kyllä tänään tilanne ei ole yhtään parempi. Lisäksi eilen nousi hieman lämpöä, tänään yskä on koko ajan pahentunut, limaa eritän edelleen kolmen ihmisen edestä ja silmäkin rähmii. Silmätulehdus tästä nyt vielä puuttuukin... Hmph. Toivottavasti suunta on siis tästä ainoastaan ylöspäin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!