torstai 6. marraskuuta 2014

Sitä parasta herkkua, voileipäkakkua!

No niin, palataanpas sitten pienen tauon jälkeen niihin mieheni 30v. kahvittelujen pariin! Blogihiljaisuutta taisi vierähtää parin viikon verran, Nyt taas kuitenkin näppäimet sauhuamaan ja päivityksiä tekemään! Kirimistä riittää vielä, jotta kuva-arkiston saisi siivottua...

Voileipäkakku oli siis ainut toive, mikä hänellä tarjoilujen suhteen oli. Mä tykkään kovasti tehdä aina voikkareita, vaikka koristelut ei aina olekaan mun vahvinta alaa. Mulla kun ei tuota esteettistä silmää ole ollenkaan, harmi ettei sitä geeneissä äidin puolelta suotu... Tässä kuitenkin sen kertainen tuotos. Täytteenä oli ne, mitä teen 99% kerroista jolloin voileipäkakkua teen, eli kinkku- ja tonnikalatäyte. Joku voi ihmetellä, miten kaksi niin erilaista täytettä sopii yhteen, mutta uskokaa pois, ne sopivat kyllä! Ei tarvitse aina olla pelkästään kinkkukakku tai pelkästään kalakakku, niitä voi hyvin miksata keskenään. Ainakin tämä kakku katoaa aina parempiin suihin, onneksi. :)


KINKKU-TONNIKALAVOILEIPÄKAKKU





Kakkuun tarvitset:
  • 2-3 pkt erilaisia paahtoleipiä
  • n.7dl vettä
  • 1½ lihaliemikuutiota


Kinkkutäyte (isoon kakkuun):
  • 2pkt (600-900g) saunapalvikinkkua tmv.
  • 2 isoa paprikaa
  • 1-1½ isoa tuubia voileipäpikkelssiä
  • ½-1 ruukku ruohosipulia

Tonnikalatahna (isoon kakkuun):
  • 3 prk tonnikalaa
  • 3-4 isoa suolakurkkua
  • majoneesia
  • ½-1 ruukku basilikaa

Kuorrutukseen:

  • 400 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
  • 200 g creme fraichea
  • (majoneesia)
  • Aromat-suolaa
  • mustapippuria

Koristeluun:
  • esim. salaattia, kinkkua, kurkkua, oliiveja, ruohosipulia, basilikaa, shisoa, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä...

Kinkkutäyte:

Pilko kinkku ja paprika pieneksi kuutioiksi. Silppua myös ruohosipuli. Yhdistä kulhossa keskenään kinkku, paprika ja ruohosipuli. Lisää voileipäpikkelssiä sen verran, että saat tahnasta sopivaa koostumukseltaan.

Tonnikalatäyte:

Valuta tonnikala ja kumoa kulhoon. Pilko suolakurkut pieniksi kuutioiksi ja yhdistä tonnikalan kanssa. Silppua basilika ja lisää täytteen joukkoon. Lisää majoneesia sen verran, että saat tähänkin tahnaan sopivan koostumuksen.

Tahnojen tulee olla sopivan jämäköitä, etteivät valu kerrosten välistä, mutta kuitenkin sopivan meheviä.


Tee näin:

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon lihaliemikuutiot. Anna jäähtyä.

Poista paahtoleivistä reunat terävällä sahalaitaisella veitsellä. Yritä saada leipien reunoista mahdollisimman suorat. Asettele ensimmäinen kerros leipiä vieri viereen haluamallesi alustalle tai esim. vuokaan.

Kostuta leivät lihaliemellä lusikan tai pullasudin avulla. Levitä kinkkutäytettä leipien päälle. Jätä reunoille hieman varaa, koska täyte leviää painon alla. Levitä päälle seuraava kerros leipiä ja kostuta ne jälleen. Levitä päälle kerros tonnikalatäytettä. Toista näitä vaiheita, kunnes täytteet loppuvat. Voit myös sekoittaa täytteet loppuvaiheessa ja täyttää yhden kerroksen näiden kahden täytteen sekoituksella, jos niitä ei yksistään riittäisi kokonaiseen kerrokseen.

Peitä viimeiset täytteet vielä viimeisellä leipäkerroksella ja kostuta. Vedä tiukasti kelmua kakun yli ja laita kylmään tekeytymään painon alle mieluiten yön yli.

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Jos haluat, voit korvata osan tuorejuustosta ja creme fraichesta majoneesilla. Levitä kuorrute leipien päälle ja sivuille lastan tmv. avulla tasaiseksi kerrokseksi. Koristele.




Tässä on kasviskakku ja gluteeniton kakku. Kasviskakun täytteitä oli myös kaksi: toisessa oli tsatsikia ja kirsikkatomaatteja pilkottuna ja toisessa oli fetaa ja paprikaa sekoitettuna creme fraicheen ja mukana oli pieni määrä voileipäpikkelssiä.



Tomaattiruusuja on helppo tehdä, ja niistä saa mukavat koristeet kakun päälle. Seuraksi muutama kinkkuruusu ja yrttejä, siinä oli synttäriaamun pikakoristelut. :)

Jeijee, huomenna on jo perjantai! Tämä viikko on kyllä mennyt hujauksella. Eilen olin Tupperware- kutsuilla ja tänään Nosh- kutsuilla. Viime viikonloppuna itselläni oli Party lite- kutsut... On siis ollut kutsuja riittävästi hetkeksi aikaa. Olisiko nyt taas siis aikaa bloggailla? Toivottavasti. :)

2 kommenttia:

  1. Iiihana herkku!!! Mut miten ihmees tehdään tomaattiruusuja?!? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tomaattiruusujen tekeminen on dead simple, täytyy joskus tehdä siitä vaikka oma kuvakatsaus seuraavan voikkarin yhteydessä. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi!