torstai 16. lokakuuta 2014

Daim- keksit

Toisena pikkuisena makeana tarjottavana mieheni synttäreillä oli nämä Daim- keksit, joita on tullut tehtyä suhteellisen usein. Nämäkin on erittäin helppotekoisia, vaikka kovin kauniita en näistä ole vielä koskaan onnistunut saamaan. :D Varsinkin tällä kertaa, kun yritin oikein nopeaa saada kaiken tehtyä, tuli lopputuloksesta vähän vielä rustiikimpi kuin normaalisti... Mutta yhtä makeilta maistuivat, kuin aina ennenkin.

DAIM- KEKSIT



  • 100 g voita
  • 4,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl vaaleaa siirappia

Päälle:
  • 2 levyä Maraboun Daim-suklaata

Sulata voi. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Lisää joukkoon vielä vaalea siirappi. 

Levitä uunipelille (tai sopivan kokoiseen uunivuokaan) ja paista uunin keskitasolla 175asteessa n.10min.

Sulata suklaa ja levitä vielä kuuman pohjan päälle, Leikkaa paloiksi melkein samantien, sillä jäähtyessään pohja kovettuu ja lohkeilee leikattaessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!