perjantai 3. lokakuuta 2014

Kevään paras hetki: ensimmäinen korvasienipasta!

Aiaiaiaiaiai että. Joka kevät sitä hetkeä odottaa. Sitä hetkeä, kun taivallat metsässä, ja törmäät ensimmäiseen korvasieneen. Sitten piinallinen etsiminen, löytyykö lisää. Ja kun löytyy vielä pari sientä lisää, alkaa kuola valua pitkin suupieliä. Silloin nimittäin tiedät, että pikaisen kauppareisuun jälkeen lautasella höyryää ihana kasa kermaista korvasienipastaa!

No, eihän se oikeesti ihan noin nopea toimenpide ole. Korvasieni kun täytyy ensin keittää huolellisesti kovan tuuletuksen alla, ja keitinvesi täytyy vaihtaa puhtaaseen useampaan kertaan. Mutta kyllä tämä herkku on sen kaiken vaivan väärtti. Väitän, että tämä on jopa parempaa kuin kanttarellipasta. Ohje on mitä simppelein. Tällä kertaa me lisäsimme siihen vielä ekstramakua pekonista. Ei voi haukkua huonoksi päätökseksi... ;)

KORVASIENI-PEKONIPASTA




  • pastaa keitettynä (esim. fettucine)
  • ½ pkt pekonia
  • esikäsiteltyjä korvasieniä "sopivasti" eli maun mukaan (paljos löysit..?)
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • n. 3 dl kermaa
  • rouhittua mustapippuria
  • (suolaa)

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. 

Pilko pekonisiivut paloiksi ja paista rapeiksi pannulla. Siirrä sivuun odottamaan. Pilko esikäsitellyt sienet pienemmäksi ja laita pannulle paistumaan pekonirasvaan. Pilko sipulit pieneksi ja lisää sienten kanssa paistumaan. Kun sipuli on kuullottunut, lisää kerma. Lisää joukkoon myös pekoninpalat ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta pippurilla ja tarpeen mukaan suolalla, jos pekoni ei tuo kastikkeeseen tarpeeksi suolaisuutta. 

Tarjoa pastan kanssa.



Korvasienipastaa ja auringonpaistetta. Ah. 


PS. Eikös se ole ihan mukava näin syksyn keskellä palata muistelemaan ihania aurinkoisia kevään hetkiä? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!