keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Viimeinen kiusaus: Suolapähkinä-vadelmabrownie ja vadelmacoulis

Alkaa olla vakiintunut tämä päivitysaika tässä iltakymmenen aikaan. :D Noh, ,saa ainakin hyvin nukuttua, kun voi ajatella että sai vielä jotain järkevää aikaiseksi ennen nukkumaanmenoa.

Minä en ymmärrä, mihin nämä päivät oikein kiitävät. Koko syksy on mennyt niin hurjaa vauhtia ohi että hohhoijaa. Vielä seitsemän työpäivää, ennenkuin tervetullut syysloma koittaa. Ja heti loman alkutekijöiksi on odotettavissa jotakin mukavaa, mutta siitä lisää myöhemmin. Sitä siis odotellessa. :)

Nyt vielä sen erään toukokuisen dinnerin viimeinen osuus, tai siis kiusaus... Suolapähkinä-vadelmabrownie ja vadelmacoulis. Ohjeen bongasin jo edellisvuoden Glorian Ruoka & Viini lehdestä, tarkemin sanottuna numerosta 5/2013. Kakku oli oikein mainiota, ei liian makeaa, mutta silti tarpeeksi makeaa sammuttamaan makeanhimon aterian päätteeksi. Ainut miinus siitä, että mielestäni suolapähkinöiden suolaisuus olisi saanut tulla voimakkaammin esiin. Mutta minä nyt olenkin sellainen suolahiiri ettei paremmasta väliä. :D

Tässä siis ohje tähän herkkuun!

SUOLAPÄHKINÄ- VADELMABROWNIE JA VADELMACOULIS




Noin 12 annosta

  • 175 g tummaa suklaata (70%)
  • 175 g voita
  • 3 munaa
  • 2½ dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl suolapähkinöitä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 3 dl / 150 g vadelmmia
Lisäksi
  • vadelmacoulista (ks. ohje)
  • ranskankermaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Siirrä syrjään ja anna jäähtyä.

Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää jäähtynyt suklaaseos vaahtoon samalla vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita. Lisää lopuksi pähkinät. 

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Ripottele vadelmat päälle. Kaada loppu taikina vuokaan. 

Paista uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Brownie on parhaimmillaan, kun se jää sisältä hiujkan kosteaksi. Tee vadelmacoulis.

Anna brownien jäähtyä, enne kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoa brownie vadelmacoulisin ja ranskankerman kanssa.

VADELMACOULIS

  • 5 dl / 250 g vadelmia
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl vettä
Mittaa ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Soseuta coulis sauvasekoittimella. Tarjoa kylmänä. Coulis säilyy jääkaapissa pari päivää. Voit halutessasi pakastaa sen kerta-annoksina. 


Harmittaa, kun ei tullut napattua kuvaa kakkupalasta. Se oli mukavan mehevää ja kosteaa, oikein hyvää koostumukseltaa. Suosittelen kokeilemaan silloin, kun ei tee mitään äklömakeaa mieli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!