keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Miekkonen miehen ikään

Mun oma rakas mieheni pääsi kesällä oikein miesten ikään, kun täytti juhannuksen jälkeen 30 vuotta. Oon jo vuosi sitten aloittenut kyselemisen, että millaisetkohan juhlat minä hänelle järjestäisin. Mun mies ei kuitenkaan oo kovin sellaista sorttia, että viihtyisi yhtään huomion keskipisteenä, joten pitkällisistä kyselyistä huolimatta en saanut mitään isompaa järjestää. Jotenkin kuitenkin piti tätäkin asiaa muistaa, joten kutsuin sitten meidän vanhempia ja muutaman lähimmän ystävän käymään meillä oikeana juhlapäivänä kahvilla. Muutamaa viikkoa myöhemmin järjestettiin sitten vielä vähän yllärijuhlien tynkää kahden kaveripariskunnan kanssa mökillä, siitä jopa miekkonenkin piti. Rentoa yhdessäoloa, grillailua ja saunomista.

Mutta siitä ei sen enempää. Kahvitteluja varten yritin kysellä synttärisankarin toiveita tarjoilujen suhteen, mutta ainut toive minkä hänestä irti sain, oli se, että jos voileipäkakkua tekisin. Done. Kakuista annoin muutaman vaihtoehdon, joista miekkonen sitten valitsi sen, mikä hänestä kuulosti parhaimmalta.

Tässä ensin kokonaisuudessaan tarjoilut, postailen sitten osissa niitä, joista kannattaa reseptiä erikseen kirjoitella.




 Aamun aloitin viemällä tietysti aamupalan sänkyyn, laulamalla sankarille onnittelulaulun ja viemällä tietenkin myös lahjat sänkyyn. Tänä vuonna mulla on todella suuria vaikeuksia keksiä herralle mitään synttärilahjaa, mutta loppujen lopuksi taisin kuitenkin löytää ihan onnistuneen lahjan... :)



Se toivottu voikkarikakku. Tutulla, turvallisella kinkku- ja tonnikalatäytteillä.






Tavallisen voikkarin lisäksi tein anopille kasviskakun ja serkulleni gluteenittoman kakun. 



Lisäksi oli näitä suolapaloja ja noissa jutuissa, joitten pitäisi näyttää pasteijoilta, on sisällä tuorejuustoa ja valkosipulia pilkottuna. Lisäksi sisällä on vielä tavallista juustoa, joka pursusi sisältä reippaasti, vaikka kuinka yritin painella reunat tiiviisti kiinni haarukan avulla...Ei nättejä, mutta hyviä. Ai niin, ja päällä on munalla voitelun jälkeen ripoteltu seesaminsiemeniä. 



Nämä on Hellapoliisin ohjeella tehtyjä Mars-palleroita.



Päivänsankari valkkasi vaihtoehtojen joukosta tämän kakun, joka on mangojuustokakku. 






Ja lopuksi vielä Daim- keksejä, jotka näyttävät rumilta, mutta maistuvat hyviltä. 

Seuratkaahan postailua, alan purkamaan reseptejä pois lähiaikoina...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!