maanantai 13. lokakuuta 2014

Viikonlopun duunailut

Kotiuduin eilen Tampereelta. Mainitsinkin jo viime viikolla jossain vaiheessa, että syysloman aloitukseen on luvassa jotain mukavata ohjelmaa. Lauantaina lähdin kohti Tamperetta äitini kera, ja suuntasimme Crohn ja colitis ry:n syyspäiville ja yhdistyksen 30v. juhlaan. En ole vielä koskaan osallistunut mihinkään yhdistyksen häppeninkiin, joten johan oli aikakin. Diagnoosi tästä mun kumppanista kun on tullut jo 11 vuotta sitten, ja yhdistykseenkin olen kuulunut varmaan jonkun kahdeksan vuotta..? Mulla ei ihan tarkkaa muistikuvaa asiasta ole, mutta kyllä sen täytyy kai viiden vuoden päälle jo olla...

Kaikki ohjelma ja majoitus oli järjestetty meille Sokos hotel Tammerista, ja reilu vuorokausi siellä oli kyllä ihana kokemus kaiken kaikkiaan. Lauantaina aloitettiin ensin kahdella luennolla, (potilaiden näkökulmia ja mahtavan lääkärin Airi Jussilan pitämä luento lääkehoidoista) jonka jälkeen suunnattiin Tammerin ravintola Trattoriaan lounaalle. Alkuruoaksi oli mozzarellaa ja sitrusmarinoitusa melonia. Lisukkeena oli jotain törkeän hyvää leipää, jota olisi voinut syödä palatolkulla! Pääruoaksi oli ilmeisesti maissikananrintaa, lisukkeena kesäkurpitsaa ja retiisiä sekä ilmeisesti marcarponerisottoa. Jokin kastikekkin kuului annokseen, se oli ehkä punaviinikastike...? Ruoka oli hyvää, mutta pääruokaan olisin lisännyt ripauksen suolaa. Seuralaiselleni kyllä annos maistui. Jälkiruoaksi oli kahvia, teetä ja konvehteja, sekä oikein miniminikokoinen amarettokeksi, jonka päällä oli nokare mascarponea ja vadelmanpuolikas. Keksi oli niin suussa sulavan ihanaa, että niitä olisi helposti voinut syödä kymmenen! :P  

Nämä kuvat on taattua Lumialaatua, pahoittelut...



Lounaan alkuruoka; mozzarellaa ja sitrusmarinoitua melonia sekä salaattia.



Pääruoka unohtui kuvata, tässä ne amarettokeksit. Nam! Näitä oli seuraavana aamuna aamupalalla, söin kaksi... Ne tosin oli ilman täytteitä. Tai siis päällysteitä.




Illallinen oli buffetpöydissä, ja ruoka oli ihan törkeän, älyttömän, kauhian ihanaa! Vitsi, näitä kylmiä alkuruokia olisin voinut syödä paljon enemmän, jos vain maha vetäisi! Kuvassa ei näy kaikki, mitä lautasella oli, mutta etualalla on siis graavilohta ja sinappikastiketta, oikealla reunassa tajuttoman ihanaa lohimoussea, alla on hirvipateeta ja puolukkakastiketta, vasemmalla ohra-porkkanasalaattia, päällä vihersalaattia ja isoäidin kananmunakastiketta, ylhäällä täydellisiä mummonkurkkuja jaaa jaa jaaa... Vieläköhän jotain jäi mainitsematta... Ai niin, metsäsienisalaattia! Sekin oli hyvää, sitä on tuolla jossain lautasen yläreunassa. Leipä oli jälleen jotain sanoinkuvaamattoman hyvää! Sitä oli tummana ja vaaleana versiona. Ja kirnuvoita päällä. :P

Pääruoka jäi jälleen kuvaamatta. Tarjolla oli muusia, paahdettuja juureksia (punajuuri, nauris ja porkkana), lohta jossain kastikkeessa ja possun sisäfilettä en muista missä kastikkeessa. Nämäkin ruoat olivat hyviä, mutta alkuruoat vei kyllä voitin sata nolla. Santsasin vielä pääruoan kanssa kurkkuja, lohimoussea ja graavilohta.




Jälkkäriksi oli valkosuklaapannacottaa vadelmien kera, ja juustoja oli gorgonzola (en rakastunut vieläkään), cheddaria Hollannista ja Vilho- vuohenjuustoa. Lisäksi ruisnappeja ja viinirypäleitä. Viinirypäleet ja mansikat eivät välttämättä olleet tarkoitettuja syötäviksi, mutta niitä oli niin paljon, että ihmiset niitä sieltä ottivat... Niin siis minäkin. Pannacotta oli makeaa, valuvaa ja ihanaa. 

Tulipas nyt käytettyä paljon sanaa "ihanaa", Mutta kaikki oli ihanaa. Jopa valkkari, jota join ruoan kanssa, oli ihanaa. Harmi, että unohdin kysyä tarjoilijalta, mitä viiniä se oli. Ohjelma oli ihanaa, sitä olisi saanut olla enemmänkin. Ja ihanaa oli, että pääsin tutustumaan muutamaan uuteen tyyppiin, minä kun en tunne yhdistyksestä yhtään ketään. Onko tuo nyt ihme, kun ei ole koskaan vaivautunut mihinkään tapaamiseen? Nyt täytyy siis sen asian muuttua, ja lähteä uudemmankin kerran tapaamisiin. 

Kiitos vaan kaikille, joista kerkesin saada juttuseuraa! Varsinkin sinä toinen bloggari, jonka blogia olen käynyt jo aikaisemmin lueskelemassa... ;) Viikonloppuna sain myös meidän yhdistyksen teettämän hupparin, täytyy napata siitäkin kuva ja laittaa tänne... On nimittäin hitsin hieno!

Ravintola Trattorian sivut ruokalistoineen löydät täältä. Ja täytyypä vielä erikseen mainita, että aamupalalla tuotiin kahvi ja tee suoraan pöytään pannuissa. Kahvivaihtoehtoina oli vaalea- (Presidentti) ja tummapaahto (Parisienne) ja teetä oli useampaa sorttia; vihreää (tavis ja lakritsalla maustettu), rooibos, musta (Earl grey) ja muistaakseni vielä valkoinenkin tee. Ihanaa, enpä ole ennen Sokos hotellien ketjussa törmännyt tähän! En edes muista, että näin olisi toimittu edellisen kerran, kun olen yöpynyt muutama vuosi sitten Tammerissa... Sokos hotel Tammerin sivut löydät täältä. Nämä eivät ole maksettuja mainoksia, enkä hyödy linkkien klikkailusta, eli hyvillä mielin sinne vaan tutustumaan Tammerin ja Trattorian sivuihin. Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!