sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Spain vs. Finland: Chorizo-lihapullat

Olin tuossa kesällä käymässä vakkariruokakaupassani, kun lihatiskin mies houkutteli palaamaan tiskille hetken päästä, kun hänellä olisi tarjota vastapaistettuja chorizolihapullia. Ei siinä sitten, pieni kierros kaupan ympäri ja takasin lihatiskille. Siellä oli pannulla viittä vaille valmiina herkullisen tuoksuisia lihapullia, joiden kanssa oli tarjolla tuorejuustopohjaista kastiketta. Hitsi miten hyvä olivatkaan! Siitä sit vaan lihatiskiltä paketti chorizoa mukaan ja kotiin kokkailuhommiin. :) Tämmössii synty siitä...

CHORIZOLIHAPULLAT



  • 400 g jauhelihaa
  • 4 kpl pieniä chorizomakkaroita
  • pippuria
  • loraus grillikastiketta
  • purkki ananasmurskaa

Laita jauheliha kulhoon ja riko rakenne. Purista chorizot ulos suolesta ja pilko tavittaessa pienemmiksi paloiksi. Lisää chorizopalat jauhelihan joukkoon. Mausta seos pipurilla ja lorauksella grillauskastiketta. Valuta ananasmurskasta enimmät nesteet pois ja lisää jauhelihaseoksen joukkoon. Sekoita massa käsin hyvin tasaiseksi. 

Pyörittele massasta käsin pullia ja paista paistinpannulla kummaltakin puolelta kypsäksi. Tarkista pullien kypsyys halkaisemalla yksi. Näet kyllä paistamisen aikana, kun pulla on kypsynyt puoliväliin. Käännä pulla ja paista suurin piirtein sama aika. 







Ps. Herkullisen kastikkeen postaan heti tämän jälkeen erikseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!