tiistai 14. lokakuuta 2014

Kaneli-inkivääripullakorput

Hah, taas uusi aikamoinen sanahirviö. :D Viikonloppuna postailin mun juhannusviemisiä mökille, ne oli näitä popcornnameja. Näiden lisäksi tekaisin vielä sopivasti Maku- lehdestä löytyneen reseptin mukaisesti ihania pullakorppuja. Maistuvat erinomaisilta kahviin dipattuna, mutta menee mun mielestä ihan myös kuiviltaan keksin kaltaisesti. :) Helppotekoisia, vaikka vievätkin hieman aikaa kuivatuksen vuoksi.

KANELI-INKIVÄÄRIPULLAKORPUT


10 annosta

  • 1 iso pullapitko (500-600 g)
Voiteluun:
  • 100 g voita sulatettuna
Kaneli-inkiväärisokeri
  • 1½dl ruokokidesokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 2 limetin hienoksi raastettu kuori

Leikkaa pullapitko ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. 

Yhdistä makusokerin ainekset.

Voitele pullaviipaleet voisulalla. Ripottele päälle makusokeria.

Paahda pullakorppuja 125- asteisen uunin keskitasolla noin 1½- 2 tuntia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin värisiä. Tarkkaile uunia, jotta korput eivät saa liikaa väriä.

Sammuta uuni ja kuivata korppuja vielä hetki jälkilämmössä uuninluukku raollaan. Jäähdytä ritilällä. 

Säilytä korput ilmatiiviissä purkissa, jotta ne pysyvät rapeina.




Pullaviipaleet menossa uuniin


Sellaisen poikkeuksen tein reseptiin, että voitelin viipaleet kumminkin puolin voilla ja ripottelin siis myös sokeria kumminkin puolin. Käänsin myös pullaviipaleet reilu puolituntia ennen paistamisen loppumista, jotta toinenkin puoli sai vähän väriä.

Siitä vaan tekemään, vielä kerkeet pyöräyttää näitä iltapäiväkahvin seuraksi... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!