tiistai 7. lokakuuta 2014

Nopsaa arkiruokaa makaronista

Me ollaan tuon miekkosen kanssa pastan suurkuluttajia. Se ei ole kaikkein terveellisin vaihtoehto, I know, mutta kun se vaan on niin hyvää. Ja onneksi nykyään on täysjyväpastaa, jotta sen tosi epäterveellisen voi vaihtaa edes vaan vähän epäterveelliseen. ;) Eritoten erilaisen pastasalaatit on meikäläisen makuun, ja niitä on helppo tehdä iso satsi kerralla, jotta syötävää riittää vielä seuraavaksikin päiväksi. Lisukkeeksi voi sitten ottaa jotain hyvää leipää, niin kyllä tästäkin täyttävän aterian saa aikaiseksi.


MAKARONISALAATTI KANASTA




Kulhollinen salaattia
  • 7-8 dl makaronia
  • suolaa
  • 1 pss rucolaa
  • ½-1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 2 kesäsipulia 
  • 3 kanan runtafileetä
Kastikkeeseen:
  • ½ dl öljyä (avocadoöljyä)
  • maun mukaan sitruunanmehua
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • rouhittua mustapippuria

Keitä makaronit suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. 

Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko kesäsipulit. Ota kananfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista ja paista pannulla kypsäksi. Pilko kypsät fileet pienemmiksi palasiksi. 

Sekoita keskenään suuressa kulhossa pasta, rucola, kirsikkatomaatit, kesäsipulit ja kananpalat. 

Sekoita keskenään öljy ja purista mukaan noin puolikkaan sitruunan mehu. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja tarpeen mukaan suolalla. Purista tai pilko joukkoon valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Lisää öljyn määrää, jos näyttää siltä, että makaronit jäävät osaksi kuivaksi.




Vitsi, se oli niitä kesäkuun puolenvälin päiviä, kun tein tämän ruoan. Oli "kesä", kun pihalla oli noin kymmenen astetta lämmintä ja vettä tuli kuvaushetkelläkin kuin aisaa... Nyt on syksy jo niin pitkällä, että talven voi melkein haistaa. Mut hei, mä olen päivityksissä jo kesäkuun puolivälissä, kyllä mä vielä itteni kiinni saan! :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!