torstai 2. lokakuuta 2014

Makea ja tulinen jauhelihapiirakka

Nyt päästään taas menukokonaisuuden resepteistä irti ja erään viikonlopun syömisiin. Tykkään usein tehdä lauantaisin jonkin sorttista suolaista piirakkaa ruoaksi. Sen seuraksi vaan jotain hyvää, raikasta salaattia niin saa massun täyteen. Haaveissani olisi seuraavaksi tehdä Yhteishyvän reseptin mukaan Caesarpiirakkaa, mutta tuleva viikonloppu taitaa olla niin kiireinen, että nyt ei paljon piirakoita väsäillä...

Tämän reseptin löysin Kinuskikissan sivustolta. Siellä on paljon mainioita suolaisten piirakoiden reseptejä, joita suosittelen kyllä kokeilemaan. Tämä piirakka maistui hyvin jauhelihaa rakastavalle avomiehelleni, ja omaankin suuhun sopi ihan mukavasti.

MAKEA JA TULINEN JAUHELIHAPIIRAKKA




Pohja:
  • 3½ dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1½ dl emmental- juustoraastetta
  • 150 g voita
  • ½ dl vettä
Täyte:
  • 1 punainen paprika
  • 1 oranssi paprika
  • 400 g jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • ½ purjo
  • n. 1½ dl ruohosipulisilppua
  • 300g sweet chili- tuorejuustoa
  • (sweet chili- kastiketta)

Sekoita täysjyvävehnäjauhot ja juustoraaste keskenään. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina sen pohjalle ja reunoille kevyesti painellen. 

Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Kypsennä jauheliha pannulla. Lisää joukkoon myös paprikakuutiot pehmenemään. Mausta seos aromisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon perunajauhot.

Hienonna purjo ja silppua ruohosipuli. Yhdistä keskenään jauheliha-paprikaseos, purjo- ja ruohosipulisilppu, juustoraaste ja tuorejuusto. Levitä täyte pohjan päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. 


HUOM! Kinuskikissan alkuperäisessä reseptissä paprikat piti olla pieniä, minä käytin ihan normaalikokoisia. Alkuperäisessä reseptissä jauhlijaa oli vain 250-300 g, mutta minä käytin koko 400 g paketin jauhelihaa, koska rippeille ei ollut mitään sen kummempaa tarvetta. Tuorejuustona käytin Creme Bonjourin chilituorejuustoa, lisäksi vielä lisäsin täytteeseen noin ½-1 dl sweet chili- kastiketta. Sitä lisäystä ei siis alkuperäisessä reseptissä ollut. 





Söimme piirakkaa creme fraichen kanssa, koska purkinjämät löytyi sopivasti jääkaapista. Tuohon oli vielä perus vihersalaattia kylkeen. :)

Toivottavasti maistuu teillekin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!