torstai 9. lokakuuta 2014

Kesämuistoina keittoa ja mansikoita

Yksi harvoista keittoruoista, joita minä teen, on kesäkeitto. Kesäkuussa se himo iskee, eikä se laannu, ennenkuin keittoa on tullut muutamaan kertaan syötyä. Yksinkertaista, puhtaista raaka-aineista tehtyä ja niin hyvää. Olen tykästynyt tähän keittoon oikeastaan vasta aikuisiällä, sillä mä vaan en ole juurikaan keittoihmisiä. Ehkä siksi, että mä en juurikaan pidä perunasta muuta kuin muusina. Uudet perunat on tietenkin asia erikseen, ne on jokakesäinen must- juttu. Tämäkin keitto on tietysti keitetty uusista perunoista, niistä pikkuisista peukalonpäänkokoisista palleroista. :)

KESÄKEITTO



Annoksesta riittää noin kolmelle nälkäiselle syöjälle

Ainekset:
  • reilu ½ kg uusia perunoita
  • ½- 1 l vettä
  • suolaa
  • n. 400 g vihanneksia, esim. kukkakaalta, porkkanaa, sugar snaps- herneenpalkoja, kesäsipulinvarsia...
  • n. 5 dl maitoa
Lisäksi:
  • 1 tomaatti / syöjä



Pese perunat ja hankaa niistä tarpeen vaatiessa kuoret pois. Laita ne veteen kattilaan ja suolaa vesi reilusti. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 5 minuuttia.

Paloittele vihannekset pienemmiksi ja sugar snapsit muutamaan osaan. Laita kattilaan perunoiden seuraan ja keitä, kunnes perunat ja muut vihannekset tuntuvat kypsiltä. Kaada osa vedestä pois ja kaada joukkoon maito. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi.

Lohko tomaatit ja ripottele palat keittoannoksen päälle. Nauti.



Suurimmassa osassa kesäkeiton ohjeita maito suurustetaan vehnäjauhoilla, mutta minä en ole katsonut mitään reseptiä tätä tehdessäni, ja mielestäni keitto on hyvää ilman suurustamistakin. Eihän nakkikeittoakaan suurusteta, miksi siis kesäkeittoa? :) Jokainen saa toki tehdä niinkuin haluaa, eli jos haluat keitostasi täyteläisemmän, suurusta ihmeessä. Silloin sekoitat 1-2 rkl vehnäjauhoja noin desiin maitoa ja lisäät sen siinä vaiheessa, kun osa vedestä kaadetaan pois ja korvataan maidolla. 

Vielä hieman kesän tunnelmia...















Kevyeksi jälkkäriksi voi ottaa vaikka DelMonten Smoothie puikkouutuksien mangon! Ihanan raikasta, ihanan kevyttä ja ihanan makuista! Ja saa herkutella hyvällä omallatunnolla. :)

Vielä huominen työpäivä, ja sitten koittaisi viikon syysloma! Jippikaijei! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!