keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Ootkos jo kokeillut nyhtökanaa?

Nyhtöpossu? So last season. Nyhtökana. Hell yeah! Touko- tai kesäkuun Yhteishyvän Ruoka-liitteessä oli houkuttelevan kuuloinen nyhtökanahampurilaisresepti, eikä mennyt montaakaan päivää, kun kaupasta oli mukana siihen ruokaan tarvittavat ainekset.

Kun aikoinaan kokeiltiin tehdä muutamaan kertaan pulled porkia, oli se aivan jees, mutta ei kuitenkaan räjäyttänyt makuhermoja ihan totaalisesti. Toisin kävi tämän pulled chickenin kanssa, ei hittolainen miten hyvää tämä oli! Oon tehnyt tätä nyt pari-kolme kertaa, ja jokaisella kerralla se on kauppansa meille tehnyt. Se on vaan nämä marinadin mausteet, jotka tekevät tästä ruoasta niin kutkuttavan hyvä. Jos haluat perjantaina mässäillä hyvällä ruoalla, tee tätä!

NYHTÖKANAHAMPURILAINEN




Ainekset neljälle:
  • 500 g broilerin fileepihviä
Marinadiin:
  • 4 rkl fariinisokeria
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä (tai vähän enemmänkin...)
  • 2 tl sambal oelek- tahnaa
Lisäksi:
  • hampurilaissämpylöitä
  • valkosipulimajoneesia
  • salaattia
  • tomaattia
  • (suolakurkkua)


Sekoita marinadin ainekset. Siirrä pihvit uunivuokaan ja valuta päälle maustekastike. Peitä vuoka foliolla. Nosta vuoka 150-asteiseen uuniin tai grillin ylätasolle miedolle lämmölle ja anna pihvien kypsyä hiljalleen muutaman tunnin ajan. Grillissä kypsennettäessä siirtele fileitä välillä, jotta ne eivät tartu vuokaan. Lisää tarvittaessa muutama lusikallinen vettä.

Ota ylikypsät pihvit kastikkeesta ja revi haarukalla ohuiksi säikeiksi. Lisää lihat takaisin lämpimän kastikkeen joukkoon.

Lämmitä sämpylät ja täytä valkosipulimajoneesilla, salaatilla, tomaatilla ja revityllä broilerinlihalla. Lusikoi päälle hieman maustekastiketta.
















Tein hampurilaisia varten majoneesin Hellmansin majoneesista, johon pusersin muutaman valkosipulinkynnen. On paljon parempaa, kuin mikään valmisaioli... Lisukkeeksi murskasin haarukalla vähän kirsikkatomaatteja ja sekoitin lirun balsamicoa niiden päälle, lisäksi vielä salaatinlehtiä ja valkosipulisuolakurkkuja väliin. Lisäksi oli aivan pakko tehdä coleslawta, jonka reseptin löydät vaikka täältä. Sopi ihanasti näiden hampurilaisten kanssa, varsinkin, kun raastin kaalit ja porkkanat pieneksi, jolloin coleslawsta tuli oikein ihanan mehukasta! Njam!

Voi pojat että oli vaikeuksia kirjoittaa tämä postaus...Joka ikinen kerta, kun yritin kirjoittaa "nyhtökana", tuli siitä "nythökana." Onneksi vielä tarkistin, oli nimittäin otsikossakin väärin! Ärsyttääkö muuten ketään muuta, ku jotkut ihmiset kirjoittavat tämän ruoan "bullet pork/chicken"? Ei se hitsi vie ole mitään luotipossua tai -kanaa, vaan pulled, revittyä! :D 

Oh well, the pot calling the kettle black ja silleen, mut saahan sitä joskus ärsyyntyä, saahan? :)

2 kommenttia:

  1. Ui tuo näyttää tosi hyvältä! Tuota pitää kokeilla heti huomenna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää hyvältä ja maistuu vielä paremmalta. :) Kerro sitten mitä tykkäsit!

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi!