tiistai 30. syyskuuta 2014

Appelsiinibroileri

Ja Timpin keittiöstä hyvää iltaa! Alkaa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että kirjoittelen tänne aina ennen kuin pitäisi nukkumaan mennä. :) Huomenna olisi viikon ainut lyhyempi työpäivä. Jos olisin oikein reipas, tulisin tänne turisemaan sen jälkeen, kun olen käynyt ystävän kanssa lenkillä ja tehnyt ruoan. Huomenna olis tarkoitus väsätä Koskenlaskijamakaronilaatikkoa, ai että mitä herkkua se on! Voisin syödä sitä kilon kerralla! Nam nam nam.... Drool...

Kielen vie kyllä mennessään tämäkin ruoka, jonka nyt esittelen. Ohjeen löysin toukokuussa Valion nettipalvelusta, ja sen jälkeen tätä on tullut tehtyä muutamaan kertaa. Kastiketta kannattaa tehdä vaikka puolitoistakertainen annos, sillä ainakin me miekkosen kanssa syötiin kastikkeen jämiä onnellisina ihan vain leivän kanssa, vaikka broileri itsessään oli jo loppunut. Tämä on i-ha-naa.

APPELSIINIBROILERI



Noin 6 ann.
  • 6-8 broilerin rintafileetä
  • ½ rkl paprikajauhetta
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
Marinointiliemi:
  • 4 dl appelsiinimehua
  • ½ dl soijakastiketta
  • ½ dl siirappia
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 2 valkosipulin kynttä
Päälle:
  • 2 dl kuohukermaa (itse käytin 400g kookosmaitoa)
  • 3 rkl vehnäjauhoja
Mausta broilerien rintafileet paprikajauheella, pippureilla ja suolalla. '

Lado palat voideltuun uunivuokaan. Sekoita marinointiliemen ainekset keskenään ja kaada broileripalojen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti, mieluimmin yön yli.

Sekoita vehnäjauhot kermaan huolellisesti vatkaten, kunnes seos on tasaista. Kaada vuokaan. Sekoittele vielä hiukan lusikalla, että kerma-vehnäjauhoseos sekoittuu marinointiliemen kanssa.

Kypsennä 200 asteessa n. 50 min. Tarjoa keitetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa.


Itse käytin siis kuohukerman sijasta kookosmaitoa purkillisen. Tämä siksi, että eräs meidän ruokaseurueesta ei voi syödä kermaa missään muodossa, siis ei käy ruoka- eikä kuohukerma. Creme fraiche kyllä käy, sekin varmaan olisi käynyt tähän ohjeeseen mainiosti, mutta itse satun kovasti pitämään kookosmaidosta, ja oikein hyvää tästä tuli sillä tehtynä. 

Me ei myöskään syöty tätä riisin, vaan itsetehtyjen lohkoperunoiden kanssa. Maustoin pestyt, kuoritut ja lohkotut potut reilusti paprika- ja cayannejauheella sekä suolalla ja pippurilla, ja lorautin sekaan reilusti öljyä. En kyllä yhtään katsonut, kauanko ne uunissa viipyivät, ehkä noin 45 minuuttia..? Tein nimittäin todella ohkaisia perunoita, ja ne meni vähän ylikypsiksi... (Vieraat tuli myöhässä... ;) )







Totta maar jotta soli hyvää! 

2 kommenttia:

Kiitos paljon kommentistasi!