torstai 18. syyskuuta 2014

Kermainen kasvisvuoka

Kuten olen jo aikaisemminkin sanonut, niin meidän taloudessa yritetään viettää kasvisruokapäiviä silloin tällöin. Olen hyvin onnekas nainen siinä mielessä, että miekkoselle kelpaa kasvisruoka oikein hyvin. Siitä on suureksi osaksi kiittäminen mahtavaa anoppiani, joka on kasvissyöjä. On sit tuo mieskin joutunut pienestä asti syömään kaikki kasviksensa ja vihanneksensa lautaselta. :)

Itse suosin myös paljon kasviksia ja salaatteja ruokina, koska suolistoni kestää paremmin niitä kuin punaista lihaa. Kana ja kala menee kyllä paremmin, mutta kasvispitoinen ruoka on kaikista hellintä sairaalle suolistolleni.

Viime viikolla blogeissa vietettiin hävikkiviikkoa. Minä en kerinnyt blogia viime viikolla päivittämään, mutta tämä ruoka oli nimenomaan hävikin hyväksikäyttöä. Jääkaapissa oli monenlaista kasvista nahistumassa, joten oli pakko väsätä niistä jotain ruokaa, jotteivät raukat joutuisi roskiin. Inhoan niin paljon ruoan pois heittämistä, ja mä teen sitä ikävä kyllä ihan liikaa. :/ Yritän aina käydä jääkaapin läpi ja hyödyntää sieltä löytyvät jutut ruoanlaitossa. Ja lupaan edelleen tsempata!

KASVISVUOKA



Ainekset:
  • pala kesäkurpitsaa
  • ½ punainen paprika
  • 1/4 kukkakaalista
  • ½ sipuli
  • muutama valkosipulinkynsi
  • 2dl ruokakermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • keitettyä pastaa
Pilko kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi ja siivuta valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi veitsellä. Kaada kaikki vihannekset kannelliseen uunivuokaan kaada päälle ruokakerma ja tarvittaessa loraus vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita vuokaan kansi päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneitä. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.


Heh, hävikin käyttöä oli myös tuon pastan käytössä. Kuvassa näkyy sekä penneä että tavallista makaronia, mutta kun kahdestaan tätä syötiin, niin ei juuri erilaiset pastalaadut haitanneet. Tuosta paistoajasta en ole ihan varma, kun ei tullut katsottua kelloon kyllä sitten yhtään. Tarkkaile siis kasviksia ja kokeile veitsellä, milloin ovat kypsiä. Jos sinulta löytyy parmesaania jääkaapista, raasta sitä ihmeessä tähän päälle! Nams! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!